hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap
A privatizáció menete

A Danubiust a Belkereskedelmi Minisztérium 1972 áprilisában alapította a magyarországi gyógyturizmus kialakitása és fejlesztése céljából. A 100%-ban állami tulajdonú vállalat a Grand Hotel Margitszigettel, a keszthelyi Hotel Helikonnal és a Budapest Hilton Hotellel (épitési szakaszban) kezdte meg müködését.

Egyszemélyes részvénytársaság

A Danubius Hotels értékesítése 1989-ben, a rendszerváltás után meghirdetett Első Privatizációs Programban szerepelt. Az első lépés a részvénytársasággá történő átalakítás volt 1991. július 31-én, 8 milliárd Ft alaptőkével. A részvények 100%-ban az Állami Vagyonügynökség tulajdonába kerültek.

12%-ban privatizált

Az átalakítás után az Állami Vagyonügynökség először a budapesti és vidéki önkormányzatoknak adott részvényeket összesen 1.247.559 e.Ft értékben a Danubius szállodái által használt földterületekért.

1991-ben az ÁVÜ külföldi tanácsadók segítségével készítette elő a vállalatot a hazai és külföldi tőzsdéken való bevezetésre. De az 1991. októberi kormányrendeletek - banki kölcsönök kamatlábának növelése, az adókedvezmények megszüntetése - nehéz helyzetbe hozták a Társaságot a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban, így a privatizáció más módszerei után kellett nézni.

44,3%-ban privatizált

A legfőbb cél az volt, hogy a szállodaláncot egyben értékesítsék, de a Társaságnak előbb vissza kellett fizetni hosszú távú kölcsöneit. Ezért el kellett adnunk részesedésünket a Casinos Hungary Kft.-ben, és a Thermal Hotel Aquincum Kft-ben. Eladtuk veszteséges érdekeltségeinket (pl. éttermeket Hévízen és Keszthelyen, a büki golfpályában való részesedésünket).

Az üzleti racionalizáció után 1992 őszén elkezdôdött a hazai tőzsdén való bevezetés előkészítése, amely első lépéseként elhatározták 2 millió darab részvény értékesítését hazai kisbefektetőknek.

A kisbefektető azt jelenti, hogy maximum 5 millió Ft-ért vásárolhatott részvényt igen kedvező feltételek mellett, nevezetesen: a Danubius részvényeket 10% készpénzért, 40% kamatmentes ÁVÜ hitelért és 50% E-hitelért lehetett megvásárolni. Az ÁVÜ-hitelt legkésőbb 1993. június 15-ig kellett visszafizetni, egy összegben. Az E-hitelt 6 éven keresztül kell törleszteni, az érvényes kamatlábak mellett.

A kibocsátást 21 napra tervezték, de a 9,033 kisbefektetô 5 munkanap alatt lejegyezte a 2 milliárd Ft értékü részvényt. Ugyanebben az időben a Danubius dolgozók megvásárolták a lehetséges 400.000 db értékpapírt.

1992. december 23-án a Danubius Hotels részvényeit bevezették a Budapesti Értéktőzsdén.

64,3%-ban privatizált

Azok a kisrészvényesek, akik 1993. december 18-ig letétben tartották tulajdonukat, minden második részvényükre egy bónuszrészvényt kaptak ajándékba az ÁVÜ-tôl 1994. január 15-én.

90%-ban privatizált

1994. január 28-án a Creditanstalt Rt. névértéken eladott 2.074.672 db részvényt az Állami Vagyon-ügynökség tulajdonából és 305.328 db részvényt a Danubius Hotels Rt. tulajdonából amerikai befektetőkből álló pénzügyi konzorcium részére a Budapesti Értéktőzsdén.

97%-ban privatizált

1994. május 9-én az ÁVÜ 560.000 darab Danubius-részvényt cserélt közvetlenül kárpótlási jegyért.

100%-ban privatizált

ÁVÜ a maradék 3%-ot átadta a Váltó és Vagyonkezelő Kft-nek, befejezve ezzel a Danubius privatizációját.

Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X