Foglalás

Vendégek száma
Vendégek száma és kódok
X 1. Szoba
Felnőttek - 1 +
Gyermekek - 0 +
A csoportjának megfelelő méretű szállás és a helyes árak megtalálásához szeretnénk tudni, hány évesek lesznek a gyerekei a tartózkodás végén.
Gyermekek életkora
Adja meg a gyerekek életkorát!
Promóciós és szerződéses kódok Hozzáadva
Promóciós és szerződéses kódok Bezár

Céginformáció

Erasmus+ Mobilitási pályázat
Céginformáció

Erasmus+ Mobilitási pályázat

A Danubius Hotels Group az életen át tartó tanulást és az utánpótlás nevelés fontosságát szem előtt tartva 2014. évben megpályázott és elnyert egy Európai Uniós Erasmus+ Mobilitási pályázatot, mely két éven keresztül, 2015-ben és 2016-ban, a nagy hagyományokkal rendelkező Danubius Tanulóverseny nyerteseinek biztosított lehetőséget egy kéthetes bécsi tanulmányútra.

A Danubius Tanulóversenyen minden évben szakács, cukrász és pincér kategóriákban versenyeznek a vállalat tanulói, így ezzel a pályázattal a két év alatt összesen 18 tanulót érintett a tanulmányút.

Az első út 2015-ben zajlott le, melyről ide kattintva olvasható a beszámoló.

Európai Uniós Erasmus+ Mobilitási pályázat II. tanulmányút, 2016

A második út 2016. 04. 10-23. között zajlott le.

A tavaly utolsó pillanatban beállt változások miatt – melynek következtében 8 tanuló tudott részt venni az úton – idén 10 fő kapott lehetőséget, hogy kipróbálja magát a császárvárosban.

Szakácsok:
Sümeg Attila, a Danubius Hotel Arena tanulója, Orbán Tamás, a Radisson BLU Béke tanulója és Hencz Balázs, a győri Hotel Rába tanulója.

Cukrászok:
Szaszkó Evelin, a Radisson BLU Béke tanulója, Orosz Szandra, a Hilton Budapest tanulója, Baranyai Réka, a DHSR Sárvár tanulója és Berényi László, a soproni Danubius Szakképző Iskola és Kollégium tanulója.

Pincérek:
Járay Zsófia, a Hotel Rába tanulója, Jókuti Gábor, a Danubius Szakképző Iskola és Kollégium tanulója és Tabi Levente, a pécsi Hotel Palatinus tanulója.

A diákok a két hét alatt heti 5 napban végeztek gyakorlatot a Mercure Wien Westbahnhof szállodában, a magyar üzemeltetésű Dobos Bistróban, valamint a Cupcakes, a Naschsalon és a Zuckero cukrászdákban. A magas színvonalú vendéglátó egységekben rengeteget tanulhattak az osztrák mentalitásról, a vendéglátóhelyek felépítéséről, különleges ételkészítési technikákról, a bátrabbak akár német vagy angol nyelven is.

A munka mellett a program városnézésre is lehetőséget adott, így tanulóink bejárhatták Bécs belvárosát a Hofburg császári épületekkel és az Operával, ellátogathattak a Schönbrunni kastélyhoz és gyönyörű parkjához, megkóstolhatták a Naschmarkt piacon kínált különlegességeket, a hétvégén a fáradalmakat pedig a Práter vidámparkban pihenhették ki. Az utolsó este a Pulkautaler Wein & Bierhaus-ban, egy hangulatos bécsi étteremben zárták le a két hetet.
Élményeiket saját munkanaplóikban vezették, melyekből egy nyilvánosan elérhető blogot készítettek. A blog magyar nyelven elérhető a kingsofdanubius.cafeblog.hu oldalon.

A program végén egy Europass Mobilitási Igazolványt kaptak kézhez, mely igazolja a tanulmányúton való részvételüket és a gyakorlat elvégzését.
Gratulálunk minden tanulónak, aki végigcsinálta a két éves programot, merte használni az idegen nyelvet, és ezekkel különleges élményeket szerzett! Reméljük a kint megszerzett tudást később is kamatoztatni tudják, és a rengeteg tapasztalat mindenkit csak gazdagabbá tett.

 


Európai Uniós Erasmus+ Mobilitási pályázat I.tanulmányút, 2015

Az első bécsi utat 2015. március 22. és április 04. között szerveztük meg, a nyertesek:

Szakács szakmában:
Perlaki Árpád, a soproni Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Liebl Martin, a Gundel Étterem tanulója és Bagdi Ákos, a Hilton Budapest tanulója.

Cukrász szakmában:
Gáspár Cintia, a Radisson BLU Béke Hotel tanulója, Füzeséri Barbara, a Hotel Hungaria City Center tanulója és Bulejka Gabriella, a Gundel Étterem tanulója.

Pincér szakmában:
Németh Ferenc, a soproni Danubius Hotels Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Istovics Diána, a pécsi Hotel Palatinus tanulója és Husz Norbert, a Danubius Hotel Helia tanulója.

A tanulmányút alatt a tanulók az alábbi szállodákban és éttermekben helyezkedtek el és végezték a gyakorlatukat: Mercure Hotel Biedermeider, 4eck Restaurant, Sale e Pepe Restaurant és Camelot Restaurant. A gyakorlati helyeken a különböző szakmák különböző helyi fortélyait tanulhatták meg, többek között a szakácsok és a pincérek az osztrák gasztronómia titkait, és a helyi szállodák/éttermek működését, a cukrászok pedig lehetőséget kaptak különböző cukrászdák konyháit megnézni és ellátogatni a Heindl csokoládégyár és –múzeumba.

A közös szabadidő alatt a tanulók megnézték Bécs nevezetességeit, többek között az Operát, a Hofburg Császári Rezidenciát, a Rathaust, a Prátert, a Hundertwasser Haust, a Mariahilfer Strassét, a Naschmarkt piacot és a mellette található bolhapiacot és a Schönbrunni kastélyt. A tanulmányút utolsó estéjén egy igazi helyi Wiener Schnitzel éttermet, a Schnitzelwirtet látogatták meg a résztvevők.

A tanulóknak az új szituáció és az ismeretlen ország kihívásai mellett, az idegen gyakorlati hely és idegen emberek elvárásaival is szembe kellett nézniük. Élményeiket a személyes munkanaplóikban, illetve egy nyilvános blogon osztották meg, mely elérhető magyar nyelven a http://danubiuschampions.cafeblog.hu/ oldalon.

A tanulmányút elvégzésével a diákok egy Europass Mobilitási Igazolványt kaptak, mely igazolja a programon való részvételüket és munkájukat.

Gratulálunk minden tanulónknak, aki idén részt vett a gyakorlaton, és izgatottan várjuk a jövő évi Danubius Tanulóversenyt és a nyerteseket!