hírlevél törzsvendégprogram

Elektroterápia

Első 1  |  2 Utolsó

Aqua detox

Ez az orvosi műszernek minősített berendezés – amely egy lábfürdőhöz hasonló – a méregtelenítés kiváló és korszerű eszköze. A sós vízzel teli tartályba egy elektróda merül, amely igen alacsony áramerősségű egyenáramot termel. Ennek hatására elektrolízis kezdődik, a salakanyagok pedig a talp mintegy 2000 pórusán át kidiffundálnak a szervezetből. Egyúttal emeli a sejtek oxigén szintjét és stimulál minden olyan folyamatot, ami nem működött tökéletesen - amit a fáradság, stressz, helytelen táplálkozás okozhat. A kezdetben tiszta víz először világossárga lesz, majd attól függően, hogy a kezelt páciens szervezete mennyire terhelt salakanyagokkal, egyre sötétedik, akár rozsdabarnává, majdnem feketévé válik, iszapszerű, pici szemcséket is tartalmazhat, sőt kellemetlen szaga is lehet. A kezelés bármely korban ajánlott, kivéve azoknak, akik pacemakerre élnek, epilepsziában szenvednek vagy várandós kismamák.

Kezelés típusa: Wellness
Mire javasolt: Méregtelenítés
Kezelés időtartama: 20 perc
Orvosi beutaló szükséges: nem
Hol érhető el?

BEMER magnetoterápia

A kezelés során a vendég kényelmes fekvő helyzetben pihen egy ágyon, miközben a kezelt testrészt mesterséges mágneses mező (mágneses takaró) veszi körül. A testet körülvevő mágneses mező által kifejtett enyhe lüktető hatás gondoskodik a sejtek mágneses stimulációjáról. A kezelés eredményeképpen javul az anyagcsere és a sejtregeneráció, elősegítve ezáltal az általános gyógyulási folyamatokat. A kezelés ellenjavallatai közé tartoznak a szívritmus-szabályzó (pacemaker), a gombás megbetegedések, daganatok és a terhesség.

Kezelés típusa: Gyógy
Mire javasolt: Rekreáció
Kezelés időtartama: 15-30 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Decimed

Fájdalomcsillapító elektroterápiás kezelés, mely különböző áramformákat alkalmazva hatékonyan kezeli a csont- és izomfájdalmakat a nyak, váll, derék és térd területeken. A kezelés alatt enyhe bizsergő érzés alakulhat ki. A kezelés időtartama és rendszeressége minden esetben az orvos előírásainak megfelelően kerül kialakításra.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10-20 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen

Diadynamic ingeráram kezelés

A többféle elektromos áram (galván- és impulzus) a frekvenciától, intenzitástól és más jellemzőktől függően gátló vagy stimuláló hatást fejt ki a kezelt testrészen. Általában húzódás, zúzódás, ízületi és porckorong-kopás esetén alkalmazzuk.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 5 - 20 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

EDIT

Az EDIT (elektromos differenciálterápia) egy alacsonyfrekvenciás elektroterápia, amely más kisfrekvenciás (pl.TENS) illetve középfrekvenciás (pl.interferencia) áramformával kombinált terápiás kezelésre alkalmas. A biológiai hatás lényege - helyi vérbőség előidézése által – a  szöveti anyagcsere javulása, mely  keringésjavulást,  ödémacsökkenést eredményez. Előnyös a krónikus izomspazmus oldásában és a fájdalomcsillapításban. Hatását elsősorban a felületesen elhelyezkedő szövetekben fejti ki. A kisfrekvenciás kezelési módban az – áramiránytól függően – az érzőideg ingerküszöbét növeli, a motorosét viszont csökkenti, így fájdalomcsillapító, illetve izomerősítő hatást fejt ki. A kezelés  2 vagy 4 elektróda segítségével történik, mely helyi, bizsergető érzést vált ki. 

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10-15 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?
Magyarország

Fíziomágneses kezelés

A kezelés során a vendég kényelmesen fekszik egy ágyon. Teste vagy a végtagjai köré mágneses hengert helyeznek, amely pulzáló mágneses mezőt bocsájt ki, mintegy "töltőként" stimulálva ezzel a test sejtjeit. A kezelés hatására javul az anyagcsere és a sejtregeneráció, ami elősegíti a szervezet általános gyógyulási folyamatait.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 25 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

HV4 Kezelés

Elektroterápiás kezelés, melynek két szakasza van. A kezelés első részében izom összehúzódások és ellazulások követik egymást, mellyel izomerősítés történik. A kezelés második részében az anyagcsere fokozásával segítjük az izmokban lévő fájdalmas csomók ellazulását, az izomtónus csökkenését, mellyel jóleső fájdalommentes állapotot érünk el. Mindeközben a felszabaduló méreganyagok a véráramba kerülve távoznak a szervezetből.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10 - 16 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?
Magyarország

Interferenciaáram kezelés

Középfrekvenciájú elektromos áram és vákuum kombinációja, mely egyfajta mikromasszázst jelent a kezelt területen. A frekvenciától függően a kezeléssel az izmok ingerlése révén javítható az izmok edzettségi állapota, vagy fájdalomcsillapítás céljából csökkenthető a tónus. A váltakozó erősségű vákuum javítja a vérkeringést, mérsékli a duzzanatot. A kezelés két előnye, hogy csökkenti a fájdalmat és hogy a mikromasszázs az érintett terület anyagcseréjének és oxigénellátásának fokozásával elősegíti a gyógyulást.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10 - 20 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Iontoforézis

Ez a kezelés gyenge elektromos áram segítségével éri el a hatóanyagok bôőbe történô felszívódását. Alkalmazását általában ízületi gyulladások és a gerinc krónikus gyulladásos betegségei esetén ajánlják.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10 - 30 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Magnetoterápia

Civilizált világunkban a betonépületek, a mobiltelefonok, számítógépek jelentősen csökkentik a föld természetes mágneses erejét. A test körül keltett gyenge, pulzáló mesterséges mágneses mező pótolja ezt: hatására normalizálódik az anyagcsere és fokozódik a sejtek regenerálódása, így gyorsul a gyógyulás. Ez a kezelés ellenjavallt beültetett szívritmusszabályozó (pacemaker), gombás betegségek, és terhesség esetén.

Kezelés típusa: Gyógy, Wellness, Medical wellness
Mire javasolt: Feszültségoldás, Rekreáció
Kezelés időtartama: 10-30 perc
Orvosi beutaló szükséges: néhol igen
Hol érhető el?
Első 1  |  2 Utolsó
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X