hírlevél törzsvendégprogram

Fotóterápia

Első 1  |  2 Utolsó

Bioptron lámpa

A Bioptron lámpa egy serkentő, gyógyhatású fényforrás, amely halogénlámpával előállított polarizált fényt használ. A megvilágított területeken serkenti a sejtek aktivitását, ösztönzi anyagcseréjüket és a regenerálódási folyamatokat, gyorsítja a sebek, az átültetett bőr és a forradások gyógyulását. Mivel a kezelés a helyi keringésre hat, használható a fül-, orr- és melléküreg-gyulladás enyhítésére is, de igen jó hatású ízületi fájdalmak esetén is.

Kezelés típusa: Gyógy, Medical wellness
Kezelés időtartama: 10-15 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Biostimul

Ez a progressív fényterápiás módszer a polarizált fény jótékony hatásást használja ki. A fényforrás intenzív fényes egyszínű vörös LED fény és egy speciális polarizáló film. Ez a kombináció teszi lehetővé, hogy több mint kétszeres mélységben képes behatolni a fény a lágy szövetekbe.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 20-30 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?
Csehország

Komplett UVB fényterápia

Az UV-kezelés során szűk spektrumú UVB 311 nm fény kerül alkalmazásra, amely a leghatékonyabb a pikkelysömör és más bőrbetegségek kezelésében. Más barnító készülék által használt UV-hez képest ebben a tartományban lép fel a legkevesebb hosszú távú kockázat a bőr öregedése vagy a bőrrák kialakulása szempontjából. A kezeléshez rövid, fotolumineszcencia réteggel ellátott fénycsöveket használnak, amelyek biztosítják a kívánt hullámhosszt. A fénycsövek egy panelba vannak rendezve, amely előtt a kezelést igénybe vevő vendég lassú forgó mozgást végez, hogy a bőr teljes felületét érje az UV. A kezelés alatt speciális védőszemüveget kell használni. A bőrön található összes foltot cinkpasztával takarják le a kezelés idejére.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 2 - 11 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Lézerterápia

A lézerterápia olyan gyógymód, melynek során monokromatikus fényt használnak, ami a látható fény tartományába esik. A fényt az orvosi előírás alapján folyamatosan vagy impulzusokban helyileg alkalmazzák a testen. A kezelést csak bizonyos pontokon vagy nagyobb felületen alkalmazzák lézersugár használatával. A kezelésnek különleges biológiai serkentő hatása van, mely fôleg annak köszönhető, hogy stimulálja a kollagéntermelést, meggyorsítja az erek és a nyirokutak regenerálódását, és hatékonyabbá teszi az oxigénfelhasználást, ami pozitív hatással van a gyógyulási folyamatra.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 5-15 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Lokális UVB fényterápia

Az UV-kezelés során szűk spektrumú UVB 311 nm fény kerül alkalmazásra, amellyel a leghatékonyabban kezelhetők a pikkelysömör és más bőrbetegségek. Más barnító készülék által használt UV-hez képest ebben a tartományban lép fel a legkevesebb hosszú távú kockázat a bőr öregedése vagy a bőrrák kialakulása szempontjából. A kezeléshez rövid, fotolumineszcencia réteggel ellátott fénycsöveket használnak, amelyek biztosítják a kívánt hullámhosszt. A csövek állványon történő elhelyezése lehetővé teszi a tenyér és a lábfej hatékony kezelését, ahol a bőrréteg sokkal vastagabb, mint a test többi részén. A bőr vastagsága fokozott intenzitású kezelést tesz szükségessé.  

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 0,5 - 4 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Repuls

A gyógykezelés során a hideg vörös fényt alkalmaznak  610-670 nm tartományban. A kezelés az izmokra, ízületekre, inakra és izomrostokra összpontosul

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 10 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Szolárium

  Kezelés típusa: Wellness
Mire javasolt: Feszültségoldás
Kezelés időtartama: 4 - 20 perc
Orvosi beutaló szükséges: nem
Hol érhető el?

Szolárium ásványvízpermettel

A szoláriumok a napsugárzást használják fel, jótékony hatást gyakorolva a bőrbetegségekre és gyulladásokra. A barnulási folyamat hossza a vendég bőrtípusától (I - IV) függ. A kezelés során a szoláriumi kezelést hidrogénszulfid tartalmú vízzel egészítjük ki, amelyet a barnulási fázis során a bőrre permetezünk. A hidrogénszulfid tartalmú víz és az ásványi sók pozitív hatással járulnak hozzá a szoláriumi kezelés eredményéhez, így elősegítve a bőrbetegségek gyógyulását.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 15-45 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Szolárlámpa-kezelés

Az ultraviola sugárzást felhasználó klasszikus kezelés a magaslati környezetben jellemző napsugárzást imitálja. A kezeléshez egy speciális, az ultraibolya sugarak teljes spektrumát, így az UVB és UVA sugarakat is lefedő, nagy nyomású higanygőz-lámpát használnak. Alkalmazásával meggátolható a bőrsejtek túlzott szegmentálódása, így hatékonyan kezelhető segítségével a pikkelysömör. A fényt 110 cm távolságról bocsájtja ki egyetlen lámpa, amely eléri a teljes testet. A kezelés időtartama a bőr típusától függ, minimális hossza egy perc. A kezelés alatt a vendég lassan körbefordul a lámpa előtt, hogy a kezelés a teljes testre kifejthesse jótékony hatását. A kezelés során védőszemüveg használata szükséges, a bőrfoltokat cinkpasztával kell letakarni. Tilos az UV-sugarak és a természetes napsugarak kombinálása, mivel ez jelentősen növelné a leégés és a bőrrák kialakulásának kockázatát.  

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 1 - 10 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?

Teljes testes „SUP” fényterápia

A ‘SUP’ (angol: Selective Ultra Phototherapy) rövidítés szelektív fényterápiát jelent, amelyre a németnyelvű országokban az ‘SFT’ kifejezést használják. A kezelés során nagynyomású higanygőzlámpát alkalmaznak UVA és UVB tartományban (305-325 nm). Ezzel jelentős gyógyító hatás érhető el pikkelysömör esetén, mivel gátolja a sejtek gyors szegmentálódását. A kezelés során három, egymástól 90 cm távolságra, háromszög alakú elrendezésben elhelyezett állványon található lámpa kerül alkalmazásra. A dózis a bőrtípustól és a betegségtől függően állapítják meg, a kezelés minimális időtartama fél perc. A kezelés alatt a vendég lassú forgómozgást végez, hogy a lámpák jótékony hatása a bőr teljes felületén érvényesüljön. Védőszemüveg használata szükséges, a bőrön található összes foltot pedig cinkpasztával takarjuk le a kezelés idejére. A kezelés rendkívül hatékonyan alkalmazható a pikkelysömör ellen. Tilos az UV-sugárzást természetes napfénnyel kombinálni, mivel ez jelentősen növelné a leégés és a bőrrák kialakulásának veszélyét.

Kezelés típusa: Gyógy
Kezelés időtartama: 0,5 - 5 perc
Orvosi beutaló szükséges: igen
Hol érhető el?
Első 1  |  2 Utolsó
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X