A Danubius Hotels utazási magazinja

Kihagyhatatlan tavaszi kirándulóhelyek

Itt a tavasz, ébred a természet! Pattannak a rügyek, nyílnak a virágok, zöldülnek a fák és bokrok, egyre hangosabban csivitelnek a madarak. Ebben a csodálatos tavaszi időben a legjobb szabadidős program, ha ellátogattok a...

7 szempont a tökéletes masszázs kiválasztásához

A masszázst többféle ok miatt is kedvelhetjük, leginkább hangulatunk vagy egészségügyi állapotunk szerint válogatunk a felkínált lehetőségekből. Most összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyek egy-egy masszázsfajta mellett szólnak. Frissítő – A többnyire svédmasszázsra alapuló kezelés,...

Víz Világnapja 2017

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményeztek. Az ENSZ március 22-ét választotta a Víz Világnapjává, felhívta a kormányok, szervezetek, magánszemélyek figyelmét arra, hogy a víznek milyen fontos szerepe...

Zöldül már a medvehagyma!

Ahogy a Mecsek környéki erdőket járjuk,  jellegzetes illat lengi be a mezőket, az erdőt. Fokhagymára hajazó illata már messziről megismerhető: a medvehagyma március végétől májusig, mint egy hatalmas zöld szőnyeg, úgy teríti be a...

Danubius Receptek – Uttapam, indiai pizza

Dél-India közkedvelt uzsonnája. Húsmentes, ellenben pont annyira csípős, amennyire engedjük. Hozzávalók: Raguhoz 2 dkg lilahagyma 2 dkg zöld chili 2 dkg kaliforniai paprika 2 dkg tv paprika 2 gr chili 1 gr római kömény...

Danubius Receptek – Bombay karfiol

Ismerjük rántva, rakva, lengyelesen, sajttal és tejföllel. Az indiai fűszerekkel ízesített karfiol valami más. Új, izgalmas ízvilág, érdemes kipróbálni és beleszeretni! Hozzávalók 18 dkg karfiol 2 dkg barnacukor 2 dkg darált mogyoró 0,5-0,5 g...

Danubius Receptek – Zöldséges curry

Fenséges egytálétel, aminek zamatát az indiai fűszerkeverékek adják. Igazán gyorsan és könnyen elkészíthető, nem is lehet elrontani! Hozzávalók: 3 dkg lilahagyma 3 dkg cukkini 3 dkg vegyes zöldség 3 dkg karfiol 3 dkg padlizsán...