A Danubius Hölgyklub bevette a Gundelt!

Ön hallotta már a Gundel palacsinta legendáját? És azt tudja, miért nevezik a 2000-es éveket “a nők évezredének”? Szuper előadással és interaktív programokkal köszöntötte az őszt a Danubius Hölgyklub – nézze meg fotós beszámolónkat az eseményről!

Örömmel jelentjük, hogy szeptember 3-án este a Gundel patinás Erzsébet királyné termére nyugodt szívvel kirakhattuk volna a “megtelt” táblát. A Danubius Hölgyklub a hagyományos nyári szünet után a híres étteremben nyitotta meg az őszi évadot.

Danubius Hölgyklub – újratöltve!

Az est  “Trendformált nők – Nők és a trendek” címmel Dr. Törőcsik Mária, a Pécsi Tudományegyetem marketingprofesszorának és trendkutatójának előadásával kezdődött. Külön erre az alkalomra készített prezentációjából megismertük napjaink “megatrendjeit” és a nők szerepének változásait az elmúlt évtizedekhez, évszázadokhoz képest. A professzorasszony úgy fogalmazott: a nők évezredét éljük, a nők hatalmának, befolyásának növekedését tapasztalhatjuk nap mint nap.

A nők többdimenziós életet élnek

Dr. Törőcsik Mária bemutatta korunk (nőket érintő) kihívásait is (például karrier kontra család), de szó volt a különböző, főként új anya-szerepkörökről is, mint például az “iMom”, az “ökospiritiszta anya”, a “cicababa mama” vagy a “para-anya”. Tudta, hogy már a gyerekeknél is számtalan új kategória létezik? A “luxusgyerekek” elit körülmények között nőnek fel, az “e-gyerekek” informatikai zsenik, a “kis LOHAS”-ok igazi környezet- és állatvédők, a “cool kids”-ek talpraesettek és megoldanak minden problémát, míg a “borsószem királykisasszonyok” jellemzően elkényeztetett és túlféltett egykék.

Dr. Törőcsik Máriával (jobbra) az előadás után is lehetett beszélgetni

Törőcsik Mária előadásából azt is megtudtuk, milyen trendek mozgatják a nők magatartását és hogyan befolyásolják maguk a nők a trendeket.

A L’Oreal sminkmesterei szépségápolási tanácsot is adtak

A hölgyklub interaktív programjai között sminkelésen és smink tanácsadáson vehettek részt a hölgyek a L’Oreal sminkmestereinek közreműködésével, Koltai Szilvia pedig bemutatta csodálatos, kézzel készített, drótokból és gyöngyökből megálmodott ékszereit.

Koltai Szilvia ékszereire mindenki kíváncsi volt

Az uzsonna falatok mellett a Gundel kulisszatitkait is megismerhettük: Kozma Kálmán, a Gundel ház igazgatója kalauzolta el az érdeklődőket a színfalak mögé.

Ez a desszert minden érzékszervre hatott!

És íme a Gundel palacsinta legendája! Mint megtudtuk, hazánk egyik leghíresebb és legnépszerűbb desszertje eredetileg Márai Sándor író feleségétől, Lolától származik. A Gundel család tőle kapta meg a receptet, amely egy ideig Márai-palacsintaként futott az étlapon, ám a kommunizmus alatt át kellett nevezni (Márai ugyanis tiltólistára került, Amerikába emigrált), így lett Gundel-palacsinta belőle. A hölgyek természetesen meg is kóstolhatták az eredeti recept alapján elkészített Gundel palacsintát.

Ez a folyosó egykoron a Gundel család szobáihoz vezetett

A színfalak mögötti sétán a Gundel örökséget és a család történetét ismerhették meg a hölgyklub tagjai, ahogyan azt is megtudhatták, hogy a Herendi különszobában látható, Apponyi mintás Herendi étkészletből kapott teljes garnitúrát nászajándékba Vilmos herceg és Katalin esküvőjük alkalmából.

Vilmos és Katalin nászajándéka, az Apponyi mintás Herendi étkészletA Danubius Hölgyklub legközelebb novemberben jelentkezik Ugron Zsolna írónővel, az Úrilányok Erdélyben című sikerkönyv szerzőjével, új regénye megjelenése alkalmából!

Végül, a Danubius Hölgyklub tagjai a jövőben lehetőséget kapnak a Danubius EuroPoints törzsvendég programhoz való csatlakozásra. Danubius EuroPoints tagként nemcsak kedvezményes belépőt válthatnak a hölgyklub estekre, hanem a rendezvények belépői után is gyűjthetik a Danubius hűségpontokat, amelyek számtalan szolgáltatásra válthatók be (például szállodai pihenésre, finom vacsorára, lazító masszázsra vagy fitness bérletre).

 

 

 

Hozzászólások