Danubius Magazin

Agyserkentő falatok, nem csak üzletembereknek

Az egész napos konferenciák és tréningek általában fárasztóak. Folyton egy helyben ülünk és figyelünk, a kávészünetekben és délben pedig falatozunk. Ám táplálkozástudományi szempontból egyáltalán nem mindegy, mit fogyasztunk ilyenkor, hogy ne lankadjon a figyelmünk, hogy ne érjen el minket a “kaja-kóma”. 

Legszívesebben szundikálnál egyet az ebédet követően? Sajnos nem lehet, hiszen a teljes figyelmedet a megbeszélésre, az előadásra kell fordítanod. Ám van egy jó hírünk. A Danubius budapesti konferencia szállodáiban az étkezések után megemelkedett vércukorszínt nem várt hatását kiegyensúlyozott táplálkozással, a kávészünetekben kínált megfelelő minőségű és tápanyag összetételű ételekkel kompenzálják, így fittek és energikusak lehetünk.

Tény, hogy a pogácsa, apró édes sütemény, kávé és üdítő a legelterjedtebbek a szünetek idején, ám néhány sikeres szálloda szolgáltatásai színvonalának növelése érdekében olyan kínálatot vezetett be, amelyek egyszerre finomak és egészségesek. Sőt, mindezeken túl serkentik a szellemi teljesítőképességet is.

Mit tudnak a Danubius Healthy Break falatok? Olyan alacsony só-, és zsírtartalmú ételeket jelentenek, amelyek egyenletesen tartják a vércukorszintet, ugyanakkor elegendő tápanyaghoz juttatják a szervezetet. Lehet ez finom? Természetesen! Hiszen olyan összetevőket találunk meg benne, mint az olívaolaj, különböző gyümölcsök, zöldségek. Mindezeket elegánsan kínálva, ínycsiklandozó módon kombinálva.

Szinte kihagyhatatlan eleme a mártogatós finomságok, az avokádó -, a padlizsán krém, amelyeket különféle zöldségekkel fogyaszthatunk: csíkokra vágott uborkát, zellerszálat, répát mártogathatunk bele. Ha kedvünk tartja, összeállíthatunk magunknak egy gyümölcssalátát: friss idénygyümölcsök és egzotikus különlegességek teszik igazán ízletessé koktélunkat.

Ha szeretjük a salátákat, akkor most tobzódhatunk a kínálatban: nem csupán a saláták széles választékával találkozhatunk, hanem a hozzájuk kínált öntetek, magok és aszalványok lesznek azok, amelyektől ez az egyszerű étel egy igazán finom és egészséges csemegévé válik.

Természetesen az édességek sem maradnak el: ám az eddig megszokott ragadós, krémekben bővelkedő nehéz, cukros falatokat felváltják a gyümölcsalapú, magvakban gazdag finomságok, melyeket elfogyasztva vércukorszintünk éppen csak annyira ugrik meg, hogy figyelmünk felfrissüljön, jókedvünk megmaradjon.

Az egészséges életmód, a tudományosan összeállított kínálat olyan élményeket rejt, amelyekről korábban nem is tudtunk: a szemet gyönyörködtető tálalás és a felejthetetlen ízvilág mögött sikerességünk, eredményességünk kulcsa rejlik. Legyen szó akár egy szűk körű munkamegbeszélésről, sajtótájékoztatóról vagy egy nagylétszámú konferenciáról, kár lenne a Danubius Healthy Break-ről lemondanunk.

Hozzászólások