Danubius Gyerek Receptek – Borsófőzelék virslivel, Tikó kedvence

Nagyon finom, krémes és sűrű. Elkészíteni is gyerekjáték, hiszen a virsli felkarikázása, vagy a zöldborsó beleöntése a tejbe még a kicsiken sem fog ki.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 kiskanál cukor
  • csipet só
  • friss vágott petrezselyem
  • 1 pár virsli, karikára vágva
  • 1 evőkanál rizsliszt

A tejet és a tejszínt öntsd egy nagyobb lábosba. Szórd bele a zöldborsót, sózd és cukrozd meg egy kicsit, és hagyd főni. Néha keverd is meg! Tedd bele a petrezselymet, majd sűrítsd be a hideg vízzel elkevert rizsliszttel. Végül add  a főzelékhez a karikákra vágott virslit.

Tipp: Mirelit zöldborsóval még gyorsabban elkészül!

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..