Szinte minden gyerek szeret alkotni a konyhában. Lelkesedésük még nagyobb lesz, ha a panírozó tálkák közelébe engedjük őket.
Hozzávalók:
- rántani való csirkecombok
- panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só
- olaj
A combokat tisztítsd meg és vágd ketté. Az alsó és felső combokat sózd be alaposan kívül-belül és hagyd egy kicsit állni. Készíts elő három tálat a panírozáshoz: tedd bele egyikbe a lisztet, másikba üsd a tojásokat, a harmadikba szórd a zsemlemorzsát. Kezdd el panírozni a combokat. Először forgasd meg jó alaposan a lisztben, aztán a tojásban, végül a morzsában. Akkor jó, ha mindenütt beteríti a panír. Egy alkalmas serpenyőbe önts annyi olajat, amennyi félig ellepi majd a combokat. A bepanírozott csirkecombokat tedd a forró olajba, és közepes lángon, időnként megforgatva, süsd készre.
Tipp: még finomabb lesz, ha a panírba szezámmagot vagy kukoricapelyhet keversz!
Tipp: Nyaralás gyerekkel 2017-ben, akár ingyen is!