Danubius Receptek – Bélszínjava fügemártással, sütőtökös bébizöldségekkel és burgonyafánkkal

A bélszín komoly étel, a színhúsok szerelmesei soha nem tudnak betelni vele. Bolondítsuk meg színes zöldségekkel, a sütőtök édeskés ízét és a konyak pikánsságát imádni fogjuk!

Hozzávalók:

Bélszínhez:

  • 1 kg marha bélszín
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg bébi répa, cukkini hasábok, zöldborsó hüvely vegyesen, ízlés szerint
  • 30 dkg sütőtök
  • fél dl konyak
  • só, bors
  • olaj

Burgonyafánkhoz:

  • 0,50 kg főtt burgonya
  • 3 db tojás
  • kb 10 dkg liszt
  • olaj

Mártáshoz:

  • 0,15 l füge lekvár
  • sáfrány
  • fél dl olívaolaj

A burgonyafánkhoz krumplinyomón átnyomjuk a főtt burgonyát, és az egész tojásokkal, sóval, liszttel alaposan összegyúrjuk. Olajba mártott kanállal szaggatva bő olajban aranyszínűre sütjük őket. A bélszín szeleteket finoman sózzuk és borsozzuk, majd körbetekerjük a bacon szelettel. Átkötjük és kevés olívaolajon átsütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, majd jöhetnek bele a sütőtök hasábok is. Felöntjük a konyakkal és készre pároljuk.
A fügelekvárt egy kis sáfránnyal felmelegítjük, hozzáadjuk az olívaolajat és máris tálalhatunk…

Tipp:
A burgonyafánknál ügyesen bánjunk a liszttel, figyeljünk, mennyit vesz fel a krumpli, hogy ne legyen se kemény, se pedig folyékony a fánktésztánk!
Készíthetjük csipkebogyó lekvárral is!

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..