Danubius Receptek – Bombay karfiol

Ismerjük rántva, rakva, lengyelesen, sajttal és tejföllel. Az indiai fűszerekkel ízesített karfiol valami más. Új, izgalmas ízvilág, érdemes kipróbálni és beleszeretni!

Hozzávalók

  • 18 dkg karfiol
  • 2 dkg barnacukor
  • 2 dkg darált mogyoró
  • 0,5-0,5 g vörös és zöld chili
  • 0,5 g koriander

A rózsákra szedett karfiolt sós vízben előfőzzük, lecsepegtetjük. Olívaolajon barna cukrot pirítunk, hozzáadjuk a darált mogyorót és a chilit. Belekeverjük óvatosan a megfőzött karfiolrózsákat és friss korianderrel összeforgatjuk.

Tipp: Ha roppanósabban szereti, a főzés helyett süsse a karfiolrózsákat! Besózva, kis olívaolajjal meglocsolva a sütőben kb 20 perc alatt átsülnek a rózsák, és a karfiol íz határozottabban érvényesül.

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..