Nagyon sokan, nagyon sokféleképpen készítik ezt az igazán tartalmas főételt. Laktató egytálétel, amely az omlós hús és a ropogós burgonya különlegesen ízletes kombinációja. Játszi könnyedséggel elkészíthető, frissen a legfinomabb!
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésszűz
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 1 db tv paprika
- 1 db zöld hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 8 dkg zúzott fokhagyma
- petrezselyem
- só
- bors
- 12 dkg burgonya kocka
A húst kis kockákra vágjuk, az olajon kicsit lepirítjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, a fűszereket. Beletesszük a húst is, kevés vízzel puhára pároljuk. Közben olajban kisütjük a burgonya kockát, és az elkészült húshoz keverjük.
Tipp:
Aki szaftosan szereti, készítse sertéstarjából. Aki a szárazabb húsokat kedveli, válasszon szűzérméket hozzá. Tálaláskor ne feledkezzünk el a savanyúságról sem!