Danubius receptek – Brassói aprópecsenye

Nagyon sokan, nagyon sokféleképpen készítik ezt az igazán tartalmas főételt. Laktató egytálétel, amely az omlós hús és a ropogós burgonya különlegesen ízletes kombinációja. Játszi könnyedséggel elkészíthető, frissen a legfinomabb!


Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 1 db tv paprika
  • 1 db zöld hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 8 dkg zúzott fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors
  • 12 dkg burgonya kocka

A húst kis kockákra vágjuk, az olajon kicsit lepirítjuk, félretesszük. Az apróra vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, a fűszereket. Beletesszük a húst is, kevés vízzel puhára pároljuk. Közben olajban kisütjük a burgonya kockát,  és az elkészült húshoz keverjük.

Tipp:
Aki szaftosan szereti, készítse sertéstarjából. Aki a szárazabb húsokat kedveli, válasszon szűzérméket hozzá. Tálaláskor ne feledkezzünk el a savanyúságról sem!

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..