Danubius Magazin

Danubius Receptek – Citrusos brownie

Nagyon csokis, különlegesen pikáns, és nagyon egyszerű elkészíteni! Akár kezdő háziasszonyok is bátran fogjanak neki, mert az eredmény mindenkit lenyűgöz majd!


Hozzávalók:

Felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a kristálycukrot, majd az étcsokoládét. Miután szépen összeolvadtak, levesszük a tűzhelyről, és óvatosan belekeverjük az egész tojásokat. Ízesítjük a grapefruitlével, a reszelt narancs és lime héjjal, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a darált diót  és a lisztet, jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Melegen tálalva ajánljuk, ínyenceknek vaníliafagyival.

Tipp:
Az igazán jó brownie a sütésen múlik, semmiképp sem szabad teljesen átsütni! A jó brownie-nak a teteje már száraz, repedezett, de a beleszúrt villára még rátapad a csokis massza. Ha kisebb a tepsink, és magasabb a tészta, süssük 30-35 percig, nagyobb tepsinél, vékonyabb tésztánál elég a 20-25 perc.

Hozzászólások