Danubius Receptek – Franciasaláta

Ennek a jóízű majonézes salátának semmi köze a francia konyhához. Hidegtálak elmaradhatatlan része. Mutatós a szemnek a színes zöldségek miatt, és pikánsan ízletes a benne lévő nyers almának és ropogós csemegeuborkának köszönhetően.

Hozzávalók:

Majonézhez:

  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dkg mustár (1 teáskanál)
  • porcukor (1 teáskanál)
  • csepp citromlé

Salátába:

  • 6 dkg főtt sárgarépa
  • 6 dkg csemegeuborka
  • 6 dkg nyers alma
  • 6 dkg főtt burgonya
  • 6 dkg főtt zöldborsó

Tipp:
Tejföl helyett használhatunk kefirt is a majonézes alap elkészítéséhez, ha könnyebb, diétásabb verzióban fogyasztanánk el.

 

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..