Danubius Magazin

Danubius Receptek – Gulyásleves

Igazi hungarikum ez a finom, illatos és igazán laktató húsos leves. Szinte minden régióban, minden háztartásban másképp készítik a magyaros konyha egyik legjellemzőbb specialitását, de egy biztos, így is, úgy is nagyon ízlik…

Hozzávalók:

A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst kockára daraboljuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd egy kis vizet és az őrölt köményt. Hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, pirospaprikával megszórjuk, és kb. 30 percig saját levében főzzük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot és a paprikát, a felaprított zöldségeket és a kis kockákra vágott burgonyát. Megfelelő mennyiségű víz hozzáadásával még 30-40 percet főzzük, hogy minden megpuhuljon benne.

Tipp:
Gazdagítsuk csipetkével a gulyásunkat! Egy tojást keverjünk simára, jó keményre, finomliszttel és sóval, majd csipkedjünk belőle apró darabokat és adjuk a leveshez. Kb. 10 perc alatt készre puhul benne.

Hozzászólások