Ha van étel, ami soha nem megy ki a divatból, akkor a kaszinótojás biztosan az. Biztos helye van a család húsvéti ünnepi asztalán a főtt sonka mellett. Nagy előnye, hogy könnyen és előre elkészíthető.  Gyakran tálalják franciasaláta alapon. 

Hozzávalók:                                                             

  • 4 db tojás
  • 4 dkg puha vaj
  • fél evőkanál mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • só, bors

Bevonat:

  • evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, mustár, citromlé, porcukor ízlés szerint

Tojásokat hideg vízben feltesszük főni, kb. 10 perc alatt keményre főzzük. Megpucoljuk, kicsit hagyjuk hűlni. Levágjuk a talpát, kettévágjuk, kiszedjük a sárgákat egy tálkába. A sárgákat a vajjal és a majonézzel, sóval, borssal, mustárral jól összedolgozzuk. A kapott krémet egy habzsák vagy kanál segítségével visszatöltjük a fehérjékbe és elrendezzük a tálon. Elkészítjük a bevonatot, a sűrű tartármártást. Simára keverjük a hozzávalókat, ízesítjük és a betöltött tojásokra öntjük. Fél napra hűtőbe tesszük.

Tipp: Akkor lesz szép a főtt tojásod, ha a szoba hőmérsékletű tojásokat hideg vízben teszed fel főni. Ha megfőtt, hagyd még állni 10 percig hideg vízben, hogy könnyen le tudd szedni a héját.

Összegzés
recipe image
Recept név
Kaszinótojás
Szerző neve
Publikálva

Foglaljon szobát nálunk!

Kényeztesse magát Bükfürdő all inclusive szállodájában!

Foglalás Ajánlatok

Feliratkozás a hírlevelünkre