Danubius Receptek – Kókusztejes tök krémleves

Ha sütőtökös ételekről hallunk, egészen biztos, hogy sokunknak a sütőtök krémleves jut először eszébe. Szeretjük, mert ezerféleképpen el lehet készíteni. Édesen, pikánsan, fűszeresen. Egy biztos – gyönyörű színe és selymes krémes állaga kihagyhatatlan élmény az őszi-téli hónapokban.

Hozzávalók:

Leveshez:

  • 1 db közepes nagyságú sütőtök
  • 10 dkg méz
  • 1 liter mandulatej vagy sima tej
  • 3 dl kókusztej
  • pici só
  • koriander

 Parmezánhabhoz:

  • 1 dl fehérbor
    2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 dkg szója lecitin

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, apró darabokra vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük a mézet, csipetnyi korianderrel ízesítjük, hozzáadjuk a tököt, a mandulatejet, sózzuk és puhára főzzük. Hozzáadjuk a kicsit sűrűbb állagú kókusztejet és összeturmixoljuk, lassan főzzük, hogy besűrűsödjön.
A parmezánhabhoz felfőzzük a fehérbort a tejszínnel és a parmezán sajttal. Beledobjuk a vajat, a késhegynyi szója lecitint és turmixoljuk.

Tipp:
Pörkölt tökmaggal is nagyon finom!

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..