Danubius receptek – Mákos guba vanília sodóval

Gyermekkorunk kedvence ez a népszerű desszert. Vannak, akik csak a téli ünnepkörben készítik el ezt az édes finomságot, és vannak, akik szinte minden héten örömmel falatoznának belőle. Sokféleképpen el lehet készíteni, de a lényeg, hogy finom puha, édes, krémes és mákos legyen. Ha receptünk alapján készíti el, a krémes élvezet garantált lesz!

Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 200 g darált mák
  • 200 g porcukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • csipet só
  • 1 l tej
  • 4 db tojássárgája

Vaníliasodóhoz:

  • 2 db tojás sárgája
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 50 g porcukor
  • fél vanília rúd
  • fél liter forró tej, amit külön felforralunk
  • 2 tojás fehérje
  • 50 g kristálycukor

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojások sárgáját felforraljuk a tejjel, majd a száraz hozzávalókra öntjük, jól összekeverjük.
A vanília sodóhoz felforraljuk a tejet. Felverjük kemény habbá a tojások fehérjét a kristálycukorral Összekeverjük a tojássárgákat a porcukorral, a vaníliás pudingporral, belekotorjuk a vanília rúd belsejét. A forró tejet óvatosan hozzáöntjük a pudingos masszához, felforraljuk, majd hozzáadjuk a habhoz.

Tipp:
Szikkadt kifliket válasszunk hozzá, hogy jól magukba szívják a tejet! Kalandvágyók nemcsak mákkal, de darált dióval is elkészíthetik.

 

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..