Gyermekkorunk kedvence ez a népszerű desszert. Vannak, akik csak a téli ünnepkörben készítik el ezt az édes finomságot, és vannak, akik szinte minden héten örömmel falatoznának belőle. Sokféleképpen el lehet készíteni, de a lényeg, hogy finom puha, édes, krémes és mákos legyen. Ha receptünk alapján készíti el, a krémes élvezet garantált lesz!
Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 200 g darált mák
- 200 g porcukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- csipet só
- 1 l tej
- 4 db tojássárgája
Vaníliasodóhoz:
- 2 db tojás sárgája
- 20 g vaníliás pudingpor
- 50 g porcukor
- fél vanília rúd
- fél liter forró tej, amit külön felforralunk
- 2 tojás fehérje
- 50 g kristálycukor
A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojások sárgáját felforraljuk a tejjel, majd a száraz hozzávalókra öntjük, jól összekeverjük.
A vanília sodóhoz felforraljuk a tejet. Felverjük kemény habbá a tojások fehérjét a kristálycukorral Összekeverjük a tojássárgákat a porcukorral, a vaníliás pudingporral, belekotorjuk a vanília rúd belsejét. A forró tejet óvatosan hozzáöntjük a pudingos masszához, felforraljuk, majd hozzáadjuk a habhoz.
Tipp:
Szikkadt kifliket válasszunk hozzá, hogy jól magukba szívják a tejet! Kalandvágyók nemcsak mákkal, de darált dióval is elkészíthetik.