Danubius Receptek – Málnás sajttorta

Ezzel a könnyű desszerttel nyári hangulatot vihetünk a télbe. A lágy krémsajt, a pikáns citromhéj és az édes málna ellenállhatatlan kombinációjából egy szelet soha nem elég…

Hozzávalók:

Krémhez

  • 50 dkg krémsajt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 50 gr liszt
  • citromhéj

Tésztához

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 30 dkg liszt
  • csipet só

Málna öntethez

  • 40 dkg fagyasztott málna
  • 15 dkg kristálycukor

A krémsajtot habosra keverjük a többi hozzávalóval: a porcukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, a citromhéjjal és az egész tojásokkal.
A málnát sűrűre főzzük a kristálycukorral, majd átszűrjük.
A tészta alaphoz a vajat simára keverjük a cukorral és a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és a citromhéjat, egy csipetnyi sót. Lisztezett deszkán a sütőformánk méretére nyújtjuk.
Alulra kerül a tészta, ráöntjük a krémet, a tetejét a málna öntettel díszítjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Tipp:
Az alapot készíthetjük teljes kiőrlésű kekszből is. Összetörjük a kekszet és kevés vajjal,  esetleg darált dióval vagy mandulával tésztává gyúrjuk és a sütőforma aljába terítjük.

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..