Egyszerű és ízletes étel, érdemes betervezni, ha csak kevés időnk van főzni. Két dologra érdemes figyelni, egyrészt, hogy kellően szaftos legyen, másrészt, hogy okosan bánjunk a sóval. Próbáljuk ki nemcsak csirkemájjal, hanem sertés-, pulyka-, kacsa- vagy akár borjúmájjal is! Már csak azért is iktassuk meg étrendünkbe, mert a máj az egyik legjobb B vitamin forrás.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg karikára vágott vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db zöld hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • majoránna
  • bors

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kis vízzel. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük majorannával és őrölt borssal. Végül beletesszük a csirkemájat, és kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Frissen tálalva és fogyasztva az igazi! Sós burgonya vagy petrezselymes burgonya illik hozzá.

Tipp:
Elkészíthetjük úgy is, hogy 180 fokos sütőben 8 percig sütjük és csak ezután keverjük. A szárnyasok máját sózhatjuk főzés közben, de a négylábúak máját csak a végén, különben kemény lesz.

Összegzés
recipe image
Recept név
Resztelt máj
Szerző neve
Publikálva

Foglaljon szobát nálunk!

Kényeztesse magát Bükfürdő all inclusive szállodájában!

Foglalás Ajánlatok

Feliratkozás a hírlevelünkre