Danubius Receptek – Sambar, indiai zöldségleves

Csupa egészség, csupa zöldség, csupa íz ez az indiai leves, és elkészíteni sem boszorkányság! Nem csak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg lilahagyma
  • 0,5 dkg chilipaprika
  • 2 g mustármag
  • 2 dkg cukkini
  • 2 dkg zöldpaprika
  • 2 dkg paradicsom
  • 5 dkg lencse
  • 5 dkg sárgaborsó
  • 1 dl víz
  • 3 dkg vegyes zöldség
  • só ízlés szerint

Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymákat, hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát és a mustármagot, majd beletesszük szépen sorban az összes zöldséget, apróra vágva. Felöltjük kevés vízzel, sózzuk és lassú lángon készre főzzük. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderrel szórjuk meg.

Tipp: Cukkini helyett vagy mellett darabolhatunk bele sütőtököt is!
Az autentikus indiai konyha szerelmesei sambar fűszerkeveréket is tegyenek bele, ettől még csípősebb lesz a levesünk.

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..