Danubius Magazin

Danubius Receptek – Székelykáposzta

Savanyú káposzta és sertéspörkölt különleges elegye, ezzel-azzal megbolondítva. Talán így jellemezhetnénk ezt a laktató egytálételt, amely XIX. századi történelmi hagyományokkal is rendelkezik és amelyről azt tartják, hogy minél többet melegítik, annál jobb ízű lesz.

Hozzávalók:

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott füstölt szalonnát, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd jön hozzá a zúzott fokhagyma, a pirospaprika és egy kis víz. Jól összeforraljuk, beletesszük a kockára vágott sertéshúst, az őrölt köményt és a babérlevelet. Kis víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk a húst, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát és a savanyú káposztát. Amikor minden megpuhult, tejföllel behabarjuk és friss kaporral ízesítjük.

Tipp:
Aki lágyabban, kevésbé savanyúan szereti, öblítse ki, mossa át folyó vízben a savanyú káposztát!

Hozzászólások