Danubius Magazin

Danubius Receptek – Szent Jakab kagylós töksaláta

Különleges meleg előétel, amely egy csipetnyi luxust varázsol asztalunkra. Nagyon gyorsan elkészíthető, a kagyló és a sütőtök édeskés íze rafináltan olvad össze a fokhagymás dresszinggel és a ropogós zöldsalátákkal.

Hozzávalók:

Dresszinghez:

Salátához:

A dresszinghez alaposan összeforraljuk és turmixoljuk a hozzávalókat. Hagyjuk kihűlni. Vékony csíkokra vágjuk a meghámozott, kimagozott sütőtököt. Olívaolajon átfordítjuk a megmosott, szárazra törölt kagylókat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sütőtök csíkokat és pár perc alatt együtt készre pároljuk.
A friss saláta levelekre tesszük a félbevágott koktélparadicsomokat, a megsült kagylós-tökös keveréket és megöntözzük a dresszinggel.

Tipp:
A kagylót nem szabad túlsütni, mert gumiszerűvé válik! Vágjuk félbe, ha biztosra szeretnénk menni a sütésével!

Hozzászólások