Tárkonyos bárány raguleves
A gazdag leveseknek mindig szezonja van! Húsvét előtt készítsük bárányból és ízesítsük emésztést segítő tárkonnyal!
Hozzávalók:
- 40 dkg bárányhús (lapocka) felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 10-10 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, cukkini
- 1 fej fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 dl olívaolaj
- 3 dl tejszín
- só, bors, tárkony, petrezselyem
- tárkonyecet
- 1 evőkanál liszt vagy rizsliszt (gluténmentes)
A zöldségeket és a húst felkockázzuk, szép egyforma darabkákra. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, majd a kockákra vágott bárányhúst. Kicsit hagyjuk pirulni, majd felöntjük vízzel és beletesszük az összevágott zöldségeket. Tejszínnel és hideg vízzel elkevert liszttel sűrítjük, tárkonnyal, tárkonyecettel savanyítjuk. Végén friss petrezselyemmel megbolondítjuk.
Tipp: Víz helyett a füstölt sonka főzővizével is elkészíthetjük, de ebben az esetben vigyázzunk a sóval!