Tárkonyos bárány raguleves

A gazdag leveseknek mindig szezonja van! Húsvét előtt készítsük bárányból és ízesítsük emésztést segítő tárkonnyal!

Hozzávalók:

  • 40 dkg bárányhús (lapocka) felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 10-10 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, cukkini
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • só, bors, tárkony, petrezselyem
  • tárkonyecet
  • 1 evőkanál liszt vagy rizsliszt (gluténmentes)

A zöldségeket és a húst felkockázzuk, szép egyforma darabkákra. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet, majd a kockákra vágott bárányhúst. Kicsit hagyjuk pirulni, majd felöntjük vízzel és beletesszük az összevágott zöldségeket. Tejszínnel és hideg vízzel elkevert liszttel sűrítjük, tárkonnyal, tárkonyecettel savanyítjuk. Végén friss petrezselyemmel megbolondítjuk.

Tipp: Víz helyett a füstölt sonka főzővizével is elkészíthetjük, de ebben az esetben vigyázzunk a sóval!

Összegzés
recipe image
Recept név
Tárkonyos bárány raguleves
Szerző neve
Publikálva

Foglaljon szobát nálunk!

Kényeztesse magát Bükfürdő all inclusive szállodájában!

Foglalás Ajánlatok

Feliratkozás a hírlevelünkre