Danubius receptek – Újházi tyúkhúsleves

Valljuk be, az Újházi tyúkhúsleves ikonikus magyar étel, már a 19. század végétől ismerjük, hiszen írókat és költőket megihletett ez az illatos, ízletes és tápláló,  forró étek. Némi türelemmel mi is könnyen elkészíthetjük otthon. Vasárnapi családi ebédünk egyik kedvence lesz.

 



Hozzávalók:

A tyúkot megtisztítjuk, és alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb fazékban, hideg vízben feltesszük főni a hozzávalókat, fűszerekkel együtt. Ha felforrt, óvatosan leszedjük a habját, majd kis lángon, lassú tűzön készre főzzük.  Hagyjuk kicsit állni, majd szűrjük le a levest. A tyúkhúst és a zöldségeket várjuk csíkokra, tálaláskor gazdagítsuk főtt zöldborsóval és finommetélttel.

Tipp:

Ezt a levest nem lehet gyorsan elkészíteni! Adjunk időt neki, hogy aranysárga és igazán ízletes legyen! Ha egész tyúkkal készítjük, akkor érdemes először csak tyúkot feltenni főni, és csak később hozzátenni a zöldségeket, hogy azok ne főjenek szét.

Hozzászólások