Danubius Receptek – Ünnepi gyümölcskenyér

Gyümölcs- vagy más néven püspökkenyeret sütni hálás dolog. Egyszerre lehet több rudat készíteni, hiszen ez a sütemény nem szárad könnyen, sokáig finom, és valljuk be, nagyon finom kísérője kávénak, kakaónak, teának… Amolyan békebeli élmény.

 

Hozzávalók (2 formához)

  • 400 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • fahéj
  • 20 g cukrozott narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 400 g liszt
  • 10 g sütőpor
  • 80 g durvára tört dió
  • 80 g süthető csoki szemcse
  • 80 g mazsola

Válasszuk szét óvatosan a tojásokat. Keverjük simára a porcukrot a vajjal, majd adjuk hozzá a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a narancshéjat.  Verjük fel keményre a tojások fehérjét a kristálycukorral. Keverjük bele óvatosan a vajas tésztánkba,  majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a diót, a csoki szemcséket és a mazsolát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformákba adagoljuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb 50 percig, tűpróbáig sütjük.

Tipp:
Süthető csoki szemcse helyett darabolhatunk bele étcsokoládét is. Még finomabb lesz, ha a mazsolát előzőleg rumba áztatjuk!

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..