Danubius Magazin

Édes karácsony a Zsolnay Kávéházban

Budapest szívében létezik egy hely, ami kora reggeltől éjfélig a legfinomabb cukrászsüteményeket és forró italokat kínálja vendégeinek. A Zsolnay Kávéház azonban még ennél is többet tud: a mindennapok ünnepét hozza el nekünk.

Beülni egy szálloda elegáns kávéházába és meginni egy friss kávét vagy elfogyasztani egy ízletes ebédet fantasztikus érzés. Amíg ott vagyunk, körbeleng minket a Radisson Blu Béke Hotel múltja és jelene, miközben körültekintő és barátságos kiszolgálásban részesülünk.

Innovatív édességek

Ám a Zsolnay Kávéház még ennél is többet tud adni. Bechmann György cukrász ugyanis olyan különlegességekkel tölti meg a kínáló pultokat, amik nem csak szemre csodásak, de ízük is mennyei. A különleges kínálat süteményei nívós alapanyagokból készülnek, és hosszas tervezés után kapják meg kreatív formájukat és egyedülállóan harmonikus íz világukat.

Bechmann György kísérletező kedvének köszönhetően a családi hagyományok és a szakma alapos ismerete mellé különleges megoldások társulnak, és a vendégek igényeinek figyelembe vételével születnek újabb és újabb édes csodák. Ráadásul a kínálatba nem csak diabetikus édességek, de lisztmentes és laktózmentes különlegességek is bekerültek. Hogy még csábítóbb legyen a kínálat, megtalálunk néhány régi híres édességet is, újraértelmezett formában.

Ennek köszönhetően került a Somlói galuska egy háromrészes üvegpiramisba, amiből tetszés szerint mi magunk állíthatjuk össze az édességet. De meg kell említenünk a cukor és liszt nélkül készült Maldipe süteményt, amiben a mangó és az egzotikus gyümölcsök ízei dominálnak. A szintén liszt nélküli Szófia Mira az erdei gyümölcsök találkozása a lágy mascarpone krémmel. Ha klasszikusabb ízekre vágynánk, akkor kóstoljuk meg a málnás-étcsokoládés brownie-t, amihez vanília-karamellmártás jár. Külön gyönyörűség a langyos kelt kuglóf, amit egzotikus gyümölcsraguval kínálnak, ha pedig többféle ízből csipegetnénk, akkor az Impresszió lesz a tökéletes választás számunkra.

Megédesített adventi pillanatok

Az ünnepek természetesen egy mestercukrászt sem hagynak inspiráció nélkül. A Zsolnay Kávéház hagyományaihoz híven idén is különleges beigli kínálattal örvendezteti meg a vendégeket. A klasszikus mákos és diós beiglin kívül narancsos, gesztenyés vagy éppen szilvás változatot is választhatunk, és a klasszikus ízeket diabetikus változatban is megvásárolhatjuk. Ha bizonytalanok volnánk, akkor lehetőségünk van 3 szeletet helyben megkóstolni, majd a kedvencet díszcsomagolásban hazavinni. Az idei advent a cukrász csapat fantáziáját különösen megmozgatta, így egy gyönyörű mézeskalácsház és udvar is elkészült, amit mindenki megtekinthet a szálloda lobbijában.

Mostantól pedig egy gombnyomással tájékozódhatunk a Zsolnay Kávéház kínálatáról, mert a napokban indított weboldalon nem csak a teljes kínálatról és a szezonális különlegességekről, de a cukrászda múltjáról és jelenéről is olvashatunk érdekességeket. Hogy a 20 éve életre kelt kincs, a Zsolnay Kávéház még szélesebb körben ismertté váljon, a közösségi oldalon is követhetjük a színes híreket és a legújabb finomságokról szóló beszámolókat.

Hozzászólások