Klasszikusok újrahangolva – A Zsolnay Kávéház új desszert kínálata

A Zsolnay Kávéház sütemény kínálata minden évben elkápráztatja a vendégeket. Idén Bechmann György cukrászmester a „mentes” sütemények mellett klasszikusokat gondolt újra.

A Radisson Blu Béke Hotelben működő Zsolnay Kávéház desszertsora nem csupán a szállóvendégek körében kedvelt, a városból is sokan ellátogatnak ide, hogy megkóstolhassák Bechmann György cukrászmester ízletes süteményeit. A kávéház kínálatában nem csak a klasszikus ízeket találjuk meg, de igazi különlegességeket is. Az elkötelezett, állhatatos, a trendeket követő, ám a tradíciókat is megtartó szakember folyamatosan gyűjti az inspirációkat, ezért a szálloda és a Zsolnay Kávéház búzaliszt- és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készült cukrászati termékei Budapest legjobbjai között szerepelnek.

Zsolnay Kávéház

Idén három újdonsággal is találkozhatnak az ide betérők: varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet a Zsolnay – Lúdláb, mindegyike egy-egy történetet rejt magában.

A Cassiopeia egy kifinomult, elegánsan légies sütemény, amelyet már a neve is jelez. A csillagos égbolt legfényesebb pontját a sütemény tetején található izomalt gyűrűkarika testesíti meg. A Cassiopeia egy bodzás tejszínkrémbe burkolt, pisztáciás, málnás tölteléket rejtő, gesztenyeliszt és gyömbérőrlemény keverékéből készült ropogós és omlós tésztaalapon nyugvó különlegesség. Hozzáadott cukor nélkül készült és búzalisztmentes sütemény.

Cassiopeia

A Béke szelet régi zászlóshajója volt a Zsolnay Kávéház kínálatának, amelynek történetét érdemes megismernünk: a Radisson Blu Béke Hotelt a háborús éveket átvészelt idők után beszédesen Béke Szállónak hívták. Mágnesként vonzotta a szórakozni induló és gasztronómiai élvezetekre vágyó budapestieket. E legendás időkre emlékezett a szálloda a klasszikus, valóban békebeli Béke szelettel. Bechmann György gondolt egy nagyot és megőrizve a fő alapanyagokat kifordította magából a süteményt, így született meg a Béke desszert. A régi sütemény alapja a fahéjas piskóta, a marcipán, a csokoládés krém és a csokis bevonat. Az új édesség kekszes-morzsás tésztaalapon nyugvó, tejcsokoládé hengerrel borított diós piskóta, amely alatt étcsokis marcipánkrém lapul kirobbanóan roppanós pralinéval – az egészet manduladarabokkal megszórt étcsokoládés glasszázs teszi csillogóvá.

Béke desszert

A Lúdláb klasszikus édesség, amely szinte minden cukrászda kínálatában szerepel. A Zsolnay-Lúdláb egy új, Bechmann György-féle variáció, amely szépen harmonizálja a múltat és a jelent.  Az édesség mandulaliszttel elkevert piskótát, étcsokoládét, és rum helyett Panyolai cseresznyepálinkát tartalmaz. A ropogós tésztaréteget, mely nem más, mint egy mandulaliszttel és csokoládéval készült piskóta, kéttextúrájú gyümölcsbetét – kardamomos meggykrém és meggypüré – fedi. Mindez laktózmentes változatban.

Zsolnay-Lúdláb

Hozzászólások

Ezt is kedvelheted..