Kategória: Étel-Ital

Zöldül már a medvehagyma!

Ahogy a Mecsek környéki erdőket járjuk,  jellegzetes illat lengi be a mezőket, az erdőt. Fokhagymára hajazó illata már messziről megismerhető: a medvehagyma március végétől májusig, mint egy hatalmas zöld szőnyeg, úgy teríti be a...

Danubius Receptek – Lazacfelfújt fehérbormártással

A lazacot szeretjük, mert finom, egészséges és gyorsan el is készíthető. Különlegessége miatt megbecsült helye van az ünnepi asztalon. Némi ügyességgel olyan felfújtat készíthetünk belőle, amely sokáig emlékezetes marad szeretteink körében.  Hozzávalók: 50 dkg...

Danubius Receptek – Pontyhalászlé

Egy jó halászlé készítése kicsit olyan, mint egy szertartás. Beszerezzük a friss halat, megadjuk az alaplének az időt… és élvezzük az élményt. A karácsonyi asztalon mindig rangos helye van a halászlének és a halételeknek....

Danubius Receptek – Gulyásleves

Igazi hungarikum ez a finom, illatos és igazán laktató húsos leves. Szinte minden régióban, minden háztartásban másképp készítik a magyaros konyha egyik legjellemzőbb specialitását, de egy biztos, így is, úgy is nagyon ízlik… Hozzávalók:...

Danubius Receptek – Málnás sajttorta

Ezzel a könnyű desszerttel nyári hangulatot vihetünk a télbe. A lágy krémsajt, a pikáns citromhéj és az édes málna ellenállhatatlan kombinációjából egy szelet soha nem elég… Hozzávalók: Krémhez 50 dkg krémsajt 10 dkg porcukor...

Danubius Receptek – Székelykáposzta

Savanyú káposzta és sertéspörkölt különleges elegye, ezzel-azzal megbolondítva. Talán így jellemezhetnénk ezt a laktató egytálételt, amely XIX. századi történelmi hagyományokkal is rendelkezik és amelyről azt tartják, hogy minél többet melegítik, annál jobb ízű lesz....

Danubius Receptek – Macaron

Trendi és híres, színes és nagyon vidám édesség, állítólag még ünnepe is van, március 20. a macaron napja. Legendák övezik történetét, amelyben az olaszok is és a franciák is szót kérnek maguknak. Nem a...