Danubius Magazin

Torkoskodj kedvedre csütörtökön!

„Inkább a has fakadjon, mintsem az étel megmaradjon!” – szól a mondás. 2016. február 11-én, csütörtökön pedig érdemes lesz eleget tenni a felszólításnak, mert a Torkos Csütörtök kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátó egységekben ezen a napon 50%-os kedvezménnyel falatozhatunk.

Köszönhetően az akcióban részt vállaló éttermeknek, a farsangi szokások kiemelkedő napját 2006 óta „ünnepeljük” ízletes fogásokkal, kellemes italokkal. Mire számíthat az, aki ki szeretné élvezni a Torkos Csütörtök kedvezményét? Idén is a teljes a la carte kínálatra és az alkoholmentes italokra vonatkozóan 50 százalékos kedvezményt élvezhetünk minden olyan étteremben, amely csatlakozott a programhoz.

A halászcsárdától a prémium kategóriás étteremig, széles a választéka azon éttermeknek, amelyek felidézik az évszázados néphagyományt és kedvezményes lehetőséget nyújtanak, hogy a terített asztal hangulata mellett élvezzük az ízek és illatok utánozhatatlan harmóniáját.

A ’zabáló csütörtök’, ’tobzó csütörtök’, ’kövér csütörtök’ elnevezés mindegyike a nagy evés-ivásra utal. A régi magyar népszokások szerint húshagyó kedden lehetett az utolsó húsételeket elfogyasztani, majd ezután a fazekak és a főzőedények nagyböjt idejére a szekrényekben, a kamrákban maradtak. Hamvazószerdával ugyanis megkezdődött a böjt, ám hogy a korábban megfőzött húsos ételek ne vesszenek kárba, Torkos Csütörtök napján még egy jót ettek és ittak, elfogyasztották a maradékokat.

Aki szeretné kiélvezni a jeles nap adta előnyöket, foglaljon időben asztalt kedvenc éttermében, mert az esemény népszerűségének köszönhetően a helyek hamar elfogynak. Néhány Danubius szálloda étterme is csatlakozik a Torkos Csütörtökhöz, így például Sárváron a Danubius Health Spa Resort Sárvár éttermében, Pécsett a Hotel Palatinusban, továbbá Budapesten, a Danubius Hotel Arenaban, Hotel Hungáriában, vagy akár a Hotel Budapestben is falatozhatunk, torkoskodhatunk kedvezményes áron jövő csütörtökön.

Hozzászólások