hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap

Planetáriumi előadások a Zsolnay Fesztivál alatt

Program helyszíne: - 7630, Pécs Zsolnay Vilmos utca 37
Program időpontja: 2012-04-28 - 2020-12-31
Európában egyedülálló vetítőgéppel nyílt meg az új pécsi Planetárium a Zsolnay Kulturális Negyedben. Április 28-tól a csillagászat iránt érdeklődők tematikus előadásokon „utazhatnak el” távoli bolygókra. Már a régi, 1975-ben megnyílt pécsi planetárium is különleges volt a maga nemében: az országban elsőként fogadta a látogatókat a korában modernnek számító optikai berendezés.


Az új, Egyesült Államokból érkezett digitális vetítőgép szintén egyedülálló, és nemcsak Magyarországon. Európában először helyeztek üzembe ilyen típusú berendezést.

„Minden, csillagászat iránt érdeklődő gyereket és felnőttet várunk a programokra” – magyarázta Nagyváradi László csillagász, a Pécs-Baranyai TIT Csillagászati Szakosztályának elnöke. „Nemcsak olyan élményt nyújt egy előadás, mintha kimennénk éjszaka a Zselicbe megtekinteni a csillagos égboltot, hanem távoli bolygókat, csillagokat látogathatunk meg a székünkből, és olyan közelről szemlélhetjük meg a Szaturnusz gyűrűjét, mintha mellette utaznánk el egy űrhajóban.”

A planetárium vetítőterme a Negyed Látogatóközpontjában kapott helyett. A nyolc méter átmérőjű kupola alatt 45 férőhelyes terem került kialakításra. A planetárium elsődleges célja a csillagászati-űrkutatási, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés, de emellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is.

A technológiának köszönhetően nappal is megjeleníthető az éjszakai csillagos égbolt valósághű képe. Olyan csillagokat és csillagképeket is láthatunk az „égbolt színházában”, amelyek a városból nem észlelhetőek. A digitális technikának köszönhetően időutazást tehetünk a múltba és a jövőbe, elkalandozhatunk a világegyetem távoli zugaiba. A közvetlen hangvételű, élőszavas előadások mellett filmvetítések, és a szabadban − derült idő esetén − sötétedés után távcsöves bemutató is várja az érdeklődőket.

Csoportokat előzetes bejelentkezéssel fogadunk, de egyéni látogatóknak is javasolt az előzetes jegyfoglalás a korlátozott férőhely miatt: +36 20 235 4722; latogato@zsn.hu.

Nyitva tartás:
November 1 - március 31 között:     Kedd-vasárnap 10-16 óráig
Április 1 - október 31 között:     Kedd-vasárnap 10-18 óráig
Hétfő: szünnap

Belépődíjak:
Felnőtt jegy: 1 000 Ft
Diákj, nyugdíjas, pedagógus jegy: 600 Ft
Diákcsoportok esetén 10 fő után 1 fő kísérő tanár belépése ingyenes.

Programokról további információ a www.zskn.hu/planetarium oldalon.

Program helyszíne

Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X