hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap

Római kori kőtár

Program helyszíne: - 9400, Sopron Fő tér 6
Program időpontja: 2012-02-15 - 2020-12-31

Az 1994-ben felújított római kori kőtár 1962-ben nyitotta meg először kapuit a Fabricius ház pincéjében. A ház a középkor óta előkelő és gazdag patríciusok tulajdonában volt. Jelenlegi alakját a 18. században nyerte el. A kőtárban Sopron római kori elődjéről, Scarbantiából származó, illetve a környékén előkerült kőemlékek láthatók. A kiállítás teréül szolgáló középkori pince római épületek romjait takarja, északi fala a középkori belső várfalra épült. A nagyterem az épület pincéjét és földszintjét foglalja magába, a kettő közötti későbbi barokk födémet a helyreállításkor elbontották. Földszinti része a 14. században kapta bordás keresztboltozatát. A jó arányú, impozáns tér méltó környezetet biztosít a több méter magas capitoliumi szentély szobrainak. A kisebbik pincehelyiség a 17. században épült, amikor a házat bővítették. A téglaboltozatos falfülkék "szentélyszerűen" fogadják be a kisebb kőemlékeket. A nagyterembe lépő látogatót a capitoliumi istenek, Jupiter, Juno és Minerva töredékesen is lenyűgöző hatalmas márványszobra fogadja. Szentélyük a hajdani Scarbantia Forumán állt. Az istenek tiszteletéről tanúskodnak az oltárkövek is. A kőemlékek legnagyobb csoportját a sírkövek alkotják. Egyik legszebb példája Caius Sextilius Senecio Centurio-é, mely márványból faragott, gazdagon díszített elsőrendű munka.

Program helyszíne

Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X