A kikapcsolódás művészete – Danubius Health Spa Resort Hévíz

2016-04-15

Feltöltődni nem lehet akárhol és főként nem lehet akárhogyan! Ha rászánjuk az időnket, csak olyan helyet érdemes választanunk, ahol minden adott.

Hévíz első gyógyszállodája Finta József tervei alapján épült, és pontosan 40 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Négy évtized még egy hotel életében sem kevés: számtalan rendezvény, számos átépítés, felújítás zajlott, több százezer gyógyulni és feltöltődni vágyó vendég fordult meg az egykori Thermal Hotel Hévíz szállodában, amely 2006-ban új nevet kapott. A jubileumát ünneplő Danubius Health Spa Resort Hévíz megnyitása óta folyamatosan színesíti szolgáltatásait az éppen aktuális trendeknek megfelelően, hogy vendégei minden óhajának eleget tehessen. A hat medencével, négyféle szaunával és saját gyógyászati részleggel büszkélkedő szálloda tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy megszakítsuk a hétköznapok rohanását - akár családdal, akár barátokkal érkezünk. Sok híresség pihente ki már itt fáradalmait, mint például Larry Hagman, alias Jockey, Richard Burton, Rost Andrea, Básti Juli, Habsburg Ottó, Göncz Árpád és Mádl Ferenc.

Vegyük a fáradságot a pihenésre!

A hétköznapok stresszes életvitelével és az állandó időhiánnyal csak úgy lehet felvenni a harcot, ha az egészségmegőrzésre és az aktív pihenésre, mozgásra, relaxálásra is időt szakítunk. Európa legnagyobb természetes termál tavának szomszédságában, varázslatos mikroklímában, léleknyugtató zöld környezetben minden adott a kiürült energiaraktárak feltöltéséhez, pihenéshez, rekreálódáshoz és szépüléshez. A gyógyászati részlegen gyógymasszázsok, iszappakolások, az Emporium wellnes és szépségszalonban luxus színvonalú arckezelések, wellness masszázsok, aromafürdők állnak a vendégek rendelkezésére. A hévízi hotel vízi világában kipróbálhatjuk a gyógy-, úszó és termálmedencéket, jacuzzit, élményfürdőt víz alatti zenével és esténként fényjátékkal. Májustól szeptemberig a kerti termálmedence is megnyit a napozóterasszal együtt. A szaunázás rajongóit a hagyományos finn szauna és gőzfürdő mellett többféle szauna szeánsz, kerti rönkszauna és kíméletes bioszauna is csalogatja. A sóbarlang terápia, yumeiho masszázs, biorezonancia terápia vagy a regeneráló és immunstimuláló pásztázó lézerkezelés csupán néhány a számos igénybe vehető különleges kezelés közül.

Ínyencek ínyére

A testi-lelki jóllét fontos pillére a jó konyha – Hévízen ebben sincs hiány! A mindennapok ízletes hazai és nemzetközi fogásai mellett egyszer ki kell próbálni egy gourmet borestet, ahol az ínycsiklandó menüt mindig egy neves borászat kiváló boraihoz készítik. Az elmúlt évek során több tucat borászattal közösen kalauzolták újra és újra vendégeiket a borok és hozzá illő gasztronómiai remekek világába. A résztvevő pincészetek a teljesség igénye nélkül összeállított listáján szerepelt a badacsonyi Borbély Pincészet, a Wunderlich pincészet, a Thummerer Pincészet, a Polgár Pincészet, a Hilltop Borászat, a Konyári Pincészet, a Vylian Borászat, és még sokan mások. A jubileumi év programjairól és kedvezményeiről tájékoztat a www.danubiushotels.hu/heviz weboldal.

KépKépKépKépKép