hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap
Barangolások az őszi természetben

Barangolások az őszi természetben

Ősszel minden a természetbe hív: a fák ezernyi színben pompázó lombkoronája és az avar zizegése, a napsugarak simogató melege és a tiszta levegő frissessége kirándulásra csábít. Komótos sétákra az erdők pompás kulisszái között, sosem látott izgalmas helyek kíváncsi felfedezésére, amelyekért szakavatott erdei vezetők irányításával érdemes bakancsot húzni.  A magával ragadó természeti környezet mellett nemcsak a jó társaság vidám élménye garantált, de a gyaloglás pozitív testi-lelki hatásait is élvezhetjük. A szabadban való testmozgás hangulatjavító, stressz- és vérnyomáscsökkentő, segít fenntartani a jó csontminőséget, javítja fizikai- és szellemi teljesítőképességünket – hogy csak a legfontosabbakat emeljük ki. Ugyanakkor nem elhanyagolható tényező monitor orientált világunkban az sem, ha időnként tudatosan kiszakadunk a PC-k és okostelefonok bűvöletéből és rácsodálkozunk egy érdekes formájú sziklára, méltóságteljes famatuzsálemre vagy a kilátóból elénk táruló lélegzetelállító panorámára.
Túrázásra ajánlott szép természeti helyekre lépten-nyomon rábukkanhatunk és csak elhatározás kérdése, hogy hétvégi programunkba beillesztünk-e egy-egy kellemes őszi kirándulást, akár termálfürdőzéssel vagy városnézéssel kombinálva.
A vidéki Danubius szállodák mind gyönyörű természeti környezetben épültek. A Balaton-felvidék, a Szigetköz, a Kőszegi hegység egész évben kedvelt turista célpontjai mellett a Mecsek és a Vasi-Hegyhát is tartogat különleges természeti szépségeket. Érdemes betervezni jó előre az októberi bakancsos hétvégéket Pécsett és Sárváron!


Farkas-erdő

A Sárvártól Vasvárig húzódó Farkas-erdő még ma is Vas megye egyik legnagyobb összefüggő erdősége (7200 hektár), erdészeti és történelmi emlékekben gazdag kirándulóhely.
Története a XIII. századra vezethető vissza. 1252-ben a Farkas család tulajdonában volt, majd 1875-ben örökösödés révén Habsburg-Estei Mária Terézia főhercegnő tulajdonába került, aki 1868-ban kötött házasságot Wittelsbach Lajos bajor királyi herceggel. Az előkelő tulajdonosok emlékét a mai napig őrzi az erdő. A Mária Terézia forrás – népies nevén Terézia- kút - Vas megye legelső természetvédelmi területeként írta be a nevét az erdészeti históriák könyvébe, már 1942-ben. Gyönyörűséges piramistölgy fasor, tucatnyi idős kocsányos tölgy jelzi a forrás „bejáratát”. Lajos herceg kedvenc pihenőhelyét a ’ Lajos bükkök” jelzik. A banyafák vagy Ruprecht tölgyek titokzatos tanúfák. A két idős kocsánytalan tölgy eredetileg hagyásfa lehetett. Nevük a hiedelemvilágból eredeztethető, amely szerint tövükben találkoztak szombatonként a seprűnyélen odaérkező boszorkányok. A nagy banyafa törzskerülete 648 cm, magassága 23 m, koronaátmérője 32 m volt 1932-ben. A kis banyafa törzskerülete ugyanebben az időpontban 403 cm volt. Mindkét fa kidőlt, porladó maradványaiknál évről évre megrendezik az Öreg Fák napját a Farkas-erdőn.

 
Palkonya – Kisharsány

Az 1994 őszén megalakított Villány-Siklósi Borút, Magyarország első borútja. Az eltelt évek alatt fokozatosan növekvő érdeklődés hatására a borút mára már 14 településen kanyarog keresztül.
A villányi Borút nem csak a borokról szól. Útközben történelmi emlékhelyek és látnivalók sokasága biztosítanak kikapcsolódást. A szurdoktúra a sziklák között kanyargó patakról, forrásokról szól. Gyönyörű szálfaligetek és vízesések mellett kanyarog a völgy lefelé - a csepegő szikla, pisztrángos tavak, Üvegesek útja tansövény mentén gyakran kell átlábalni a patakmedrekben kialakított lépegető köveken.
A borút egyik legismertebb települése Palkonya. Európa Kulturális Faluja ma is híven őrzi a XVIII. században betelepített német szőlőművesek építészeti kultúráját. A község legnevezetesebb műemlék együttese a faluvégi domboldalt beborító, 53 présházból álló pincesor.
Palkonyát a kisharsányi Fekete-hegy tetején található Vylyan terasszal gyönyörű túraútvonal köti össze. A 2007-ben épült Szent Bertalan kápolnához érve érdemes szusszanni egyet a hatalmas bölcs gesztenyefa árnyékában, akár a Palkonyai pincékre, halastóra és Kisharsány felé a Fekete-hegy csúcsára nézve rácsodálkozni a világra! A túra már ezért az élményért is megéri, a Palkonyai pincesoron és a Vylyan teraszon elfogyasztott útnak indító hűsítő fröccsökről nem is beszélve.


DANUBIUS TÚRANAPTÁR

Történelmi időutazás a természetben Sárváron
2014. október 3-5.
2 éjszaka félpanzióval a Danubius Health Spa Resort Sárvárban, pénteken vezetett éjszakai séta a sárvári arborétumban, szombaton 16 km-es gyalogtúra a Farkas-erdőbe, az utolsó bajor király hajdani birtokára, úti csomaggal, visszafelé transzferrel, a szállodai fürdő- és szaunavilág használata.
29.000 Ft/fő/2 éj kétágyas szobábanVillányi szurdoktúra borkóstolóval

2014. október 24-26.
2 éjszaka félpanzióval a pécsi Hotel Palatinus szállodában, vezetett 6 km-es gyalogtúra Palkonya és Kisharsány között, a túra végén borkóstoló a Vylyan pincészetben, transzfer Pécs-Palkonya és Kisharsány-Villány-Pécs között
23.800 Ft/fő/2 éj ártól kétágyas szobábanDanubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X