Danubius Day Spa és Royal négykezes masszázs

Day Spa - feltöltődés néhány óra alatt

Mindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol elfelejthetjük a hétköznapok problémáit, ellazulhatunk és feltöltődhetünk testileg-lelkileg. Egy elvarázsolt világba, amelyet a kényeztetés iránti vágyunk hívott életre. A hely neve: Spa.
Csábító, egyedi enteriőr, luxuskörnyezet, víz, egyénre szabott szolgáltatások – általában ezek
a fogalmak jutnak eszünkbe a Spa kifejezés hallatán. De mit is jelent valójában az elnevezés és hová nyúlnak vissza a gyökerei?  A mozaikszó a Sanus per Aquam – azaz egészség a víz révén - kifejezésből ered és a fürdőzéshez valamint a hozzá kapcsolódó tevékenységekhez kötődik.

Egy kis időutazás

Ha a fürdőkultúra eredetét kutatjuk, képzeletben egészen a Római Birodalom időszakába kell visszautaznunk. 2000 évvel ezelőtt csupán Rómában mintegy 170 nyilvános fürdőhely találtunk volna, amelyek a tisztálkodás és testedzés mellett szociális célokat szolgáltak. A római polgárok a  tepidarium, caldarium, laconium és frigidarium néven nevezett fürdőhelyiségekben éltek társadalmi és kultúrális  életet.  A 37-39 fokos tepidarium egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és regeneráló fürdő, amely általános feszültségcsökkentő hatással bír és az ott tartózkodás ideje nincs behatárolva.  A caldariumot, azaz forró fürdőt, néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívják. A magas páratartalomban, 42-50 fokban, alaposan megizzadhatunk. Akárcsak a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az optimális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc.  A laconiumban 55-65 fokos hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva intenzíven izzadni kezd. Legfeljebb egy órát lehet a helyiségben tartózkodni.  A frigidariumnak nevezett hideg fürdő revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben való hosszabb tartózkodást követően. Ehhez társulhat még egy hideg zuhany vagy egy csobbanás a hideg vizes merülőmedencébe.
Azokat a fürdőket, ahol a víz hőfoka az emberi test melegét meghaladja, termálfürdőknek nevezzük. A termálfürdők, melyek vizének gyógyhatása bizonyított gyógyfürdőknek minősülnek. Magyarországon közel 1300 termálvíz-forrást tartanak számon, melyek összetevőik, hőmérsékletük révén fejtik ki gyógyító hatásukat. Termálfürdőkben kivételesen gazdag hazánkban a római korban népszerű fürdőkultúra alakult ki. Már ebben az időben felfedezték az ország első természetes biológiailag aktív termáltavát, a Hévízi-tavat. A római birodalom felbomlásával a hazai fürdőkultúránk története hosszú időre megszakadt. A fürdők történetében a következő jelentős korszak a törökök hódításával következett be. Amikor a törökök Anatóliába érkeztek megismerték a bizánci és római fürdőkultúrát. Ezek hagyományait ötvözték a saját tradícióikkal, így született meg a török fürdő, eredeti nevén „Hamam” (szó szerint: meleget árasztó). Az Oszmán Birodalom egész terültén épültek fürdők, a legtöbb természetesen a fővárosban, a legnyugatabbra fekvő pedig Pécsett. Ezen kívül az 1500-as években Budán, Szegeden, Esztergomban, Szolnokon és Egerben építettek a törökök fürdőket, melyek közül csupán az egri és néhány budapesti fürdő maradt fenn épségben.

Egynapos fürdőélmény

A Spa-k egyrészt korunk fürdőkultúrájának szentélyei, ám a fogalmat ma már tágabb értelemben is használják. Nemcsak a klasszikus értelemben vett fürdőt értik alatta, hanem minden olyan létesítményt, amely különféle szolgáltatásaival a vendégek testi-lelki jólétét fokozza.
Kialakítását, berendezését és kínálatát tekintve sokféle Spa létezik – orvosi szolgáltatásokat is nyújtó medical spa, alternatív kezeléseket kínáló holisztikus spa, természeti környezetben található resort spa -, céljaik azonban azonosak, mégpedig a vendégek minél tökéletesebb kényeztetése, egészségük megőrzése, kiegyensúlyozott lelkiállapotuk elérése.
A spa élménynek a legszélesebb körben alkalmazott formája, amikor a wellness-szel társítjuk, ami nem más, mint a test, a lélek és a szellem harmóniája, és az ennek köszönhető általános „jó érzés”. Ebbe beletartozhat a relaxáló termálvizes fürdőzés, a szauna, a masszázs, a mozgás (pl jóga, wai tan kung), de a szépségápolás, kozmetikai kezelések és természetesen az egészséges étrend is. A spa & wellness igazi értéke az ellazulás, stresszoldás, ami bizonyítottan segíti megelőzni bizonyos betegségek kialakulását, és hosszútávon az egészséges életmód megteremtését.
A Day Spa olyan szépség-, fitness- és wellness programokat kínáló létesítmény, ahol az elérhető kezelések időtartama egy órától egy napig terjed, azaz a Day Spa–látogatást akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Néhány röpke óra alatt kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, felfrissült testtel és lélekkel folytathatjuk teendőinket.

Próbáljunk ki az egynapos fürdőélményt egy Danubius Health Spa Resortban: Hévíz, Bük és Sárvár mellett akár Budapesten is „beugorhatunk” egy rövid feltöltődésre a Margitszigeten vagy a Héliában – ahol felkészült személyzet, modern gyógyászati részleg és kellemes hangulat vár bennünket. További tippek: www.danubiushotels.hu

A Danubius megsoxorozza az élményt – a jubileumi év újdonsága a Royal Négykezes Masszázs

A Danubius 40. jubileuma kapcsán került bevezetésre a Health Spa szállodáinkban az új Royal négykezes wellness masszázs, amely egyben a jubileumi wellness csomag részét is képezi.
Az egyedülálló kezelés lényege, hogy egyszerre két masszőr, vagyis négy kéz szinkronban végzi a kényeztető, relaxáló egész testmasszázst. A 40 perc alatt a vendéget fejtetőtől egészen a lábujjakig átmasszírozzák: a kezelés fej- és nyak masszázzsal, valamint ezzel egy időben talpmasszázzsal kezdődik. Ezt követi a relaxáló szinkron testmasszázs. Végül a vállöv és a talp együtt, egy időben történő összehangolt masszázsa koronázza meg az igazi spa élményt. A kezelés végén a páratlan masszás összes jótékony hatása érezhető lesz. Kipihentnek, feltöltöttnek és könnyűnek érzi magát az ember!

Próbálja ki Ön is a Royal Négykezes Masszázs a DHSR Margitsziget, DHSR Bük és DHSR Szovata szállodákban!

Kérdés, kérés esetén bármikor szívesen segítünk!
Fodor-Kassai Mónika 06 30 231 8090, Tóth Tibor 06 20 377 4037

KépKépKép