hírlevél törzsvendégprogram

Promóciós és szerződéses kódok
Érkezés
Távozás
Éjszakák


Az 1. szoba
Felnőttek:
Gyermekek:
Szobák száma: 


DANUBIUS BEST PRICE GUARANTEE

Foglaljon nálunk garantáltan a legjobb árakon!

Amennyiben szállását közvetlenül a Danubius Hotels Group-nál foglalja, biztos lehet abban, hogy minden esetben a lehető legalacsonyabb egyéni szobaárat kapja. Ha a foglalásától számított 24 órán belül mégis találna máshol egy alacsonyabb publikus árat, abban az esetben visszaigazoljuk Önnek ezt az alacsonyabb árat, ráadásként pedig 30 euró kedvezményt is adunk, amelyet egyéb szolgáltatásokra (pl.: éttermi fogyasztás, minibár, wellness kezelés) használhat fel szállodánkban a tartózkodása alatt. További részletekért tekintse meg az Általános Üzleti Feltételeinket

Az árgarancia érvényesítéséhez töltse ki online űrlapunkat, legkésőbb 48 órával a szállodába történő sztenderd bejelentkezési idő előtt.


általános üzleti feltételek árgarancia érvényesítő űrlap
Hévíz - Kár lenne kihagyni!

2016-03-22

Vannak pillanatok, melyeket nem szeretnénk elengedni, amikor szemünket behunyva azt kívánjuk, bárcsak sosem érnének véget! Ilyen pillanatok bőven teremnek Hévíz kincsnél is többet érő tavánál.
Hogy mi a hévízi csoda receptje? Vegyünk hideg és meleg forrásvizet, majd keverjük őket úgy, hogy pontosan 39,5°C-os elegyet kapjunk! Esetünkben a magas biológiai aktivitású alapanyag elengedhetetlen. Öntsük a keveréket tőzegmederbe, majd gazdagon hintsük meg tündérrózsával! A vizet folyamatos keverés mellett tartsuk melegen, egészen addig, amíg egyenletes páraréteg alakul ki felette! Tálaljuk mámorító, zöld környezettel!
Ha alaposan dolgoztunk, rendkívül erős gyógyhatású tavat kapunk, mely nyáron 34, télen 25 fokra mérséklődik. Magas hozamú forrásának áramlata, és a felszín közelében lehűlő, majd alászálló víz folyamatos mozgásban tartja, ezzel enyhe masszázst nyújtva a fürdőzőknek.

Párasapka, tündérrózsák és radon


A Hévízi-tó különleges képződmény, hiszen más melegvizes tavakkal ellentétben, tőzegmederben alakult ki. Télen a gőzölgő vízből párasapka képződik a tó felszínén, mely gátolja a víz lehűlését, így a tó körül kialakult természetes inhalatórium jótékony hatását élvezhetjük, miközben a havas téli tájban gyönyörködünk. Az odalátogatót páratlan természeti látvány fogadja: csábítóan gőzölgő, tündérrózsáktól pompázó vízfelület.  
Hévíz egyedülálló éke, egyúttal Európa legnagyobb gyógyító erejű tava, ennek ellenére a Hévíz-völgy még a XVIII. században is elsősorban malmairól volt híres. A gyógyító víz csupán a század utolsó évtizedében került hasznosításra, melynek újra felfedezése és a fürdőhely kiépítése gróf Festetics György érdeme. A századelő óta Hévíz valóságos zarándokhelye lett a gyógyulni vágyóknak, akik a radon tartalmú víz és a speciális ionösszetételű, idegnyugtató légkör hatásait szeretnék élvezni.

Bár a radon egy radioaktív nemesgáz, a gyógyvizekben csak nagyon kis mértékben fordul elő, ami az egészségügyi határértéknél lényegesen alacsonyabb. A radon tartalmú vizek enyhe fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek, és bizonyítottan kedvező hatásúak krónikus ízületi gyulladások, a Bechterew-kór, emésztőrendszeri problémák, sőt egyes fejfájás-típusok esetén is.

Legendák nyomán

Nem csoda, ha legendák övezik e varázserejű tavat.  Úgy tartják, hogy a Tófürdő bejáratát őrző kerubok dallal búcsúznak attól, akit hévízi tartózkodása alatt nem ért különleges élmény, vagy szerelmi affér.  Nos, eddig még senki nem hallotta őket énekelni…
A város varázsát természetesen nem csak a tó adja. Látogassunk el az egregyi városrészben található XIII. században emelt Árpád-kori kőtemplomba! A templom alatt két Szent György energiavonal metszi egymást, aminek következtében szakrális helynek minősül. Másszunk fel az óratoronyba, ahol érezhetjük az energiaáramlást! Délelőtt az energia az ég felé áramlik, délután a föld felé. Azt mondják, ha a tenyerünket a megfelelő irányba fordítjuk, érezhetjük a bizsergést. Egy próbát megér!
Végül egy legendássá vált gyógymód megalkotóját kell megemlítenünk: Dr. Moll Károly 1953-ban Hévízen fektette le a víz alatti súlyfürdő alapjait. Bár a módszertan (a súlyok mérete, és a kezelések időtartama) azóta változott, az alapelv a régi. A magyar reumatológia eme – talán legjelentősebb – találmányának, és megalkotójának állít többek közt emléket a hévízi Szent András Reumakórház B épületében található folyosó.
Ha gyógyulásra nem is vágyunk, képzeljük el amint a téli hóesésben fürdőzve vadászunk a felszíni párát túlélő pelyhekre! Csukjuk be a szemünket, és gondolatban ússzunk a felszínen lebegő növények közé! Forduljunk körbe, csodáljuk meg a véderdőt és osszuk meg az élményt szeretteinkkel! Az egész napos lazítást nem igénylők akár kezdőként is kenuba ülhetnek, hogy meglovagolják a Hévíz-patak szelíd hullámait, vagy bebarangolhatják a környéket, melynek vízi és szárazföldi útvonalait az
egyedi környezet teszi vonzóvá.
Varázslatos mikroklíma ez, melyet kialakulása óta csodálat övez, és a mai napig legendák kötődnek hozzá. Hihetünk ezekben, vagy a környéken összefutó energiavonalakban, vágyhatunk gyógyulásra, a természet közelségére, vagy pezsgő tömegre – Hévíz csak az átélést igényli, hogy életre szóló élményt adjon. Akár gondtalan kikapcsolódásra, teljes ellátásra, színes programokra vágyunk a családdal, barátokkal vagy épp ellenkezőleg, zavartalan, romantikus pihenésre kettesben – a Danubius Hotels hévízi szállodáiban minden adott a tökéletes feltöltődéshez. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szállodák megnyitásuk óta folyamatosan színesítik kínálatukat, szolgáltatásaikat annak érdekében, hogy még inkább kényeztethessék vendégeiket.  Igazán kár lenne kihagyni!
www.danubiushotels.hu/heviz  www.danubiushotels.hu/aqua

Képgaléria

KépKépKépKépKépKép
KépKépKépKépKépKép
Kép
Danubius Hotels Group
Facebook Google+ Youtube Twitter Flickr Instagram Magazin
Legutóbb
megtekintve
 
X