Méregtelenítés minden szinten
Sajtóközlemények

Sütihegyeken, töltöttkáposzta-halmokon és pezsgő tengeren is túl, kellemes ámde megterhelő időszakot tudhatunk magunk mögött. Attól függetlenül, hogy tettünk-e ilyesféle újévi fogadalmat szervezetünk hálás lenne, ha egy kicsit könnyítenénk a terhein és segítenénk megszabadítani némi méregtől, salakanyagtól. Legjobb, ha több oldalról támadunk, vagyis tornacipőt húzunk és felpörgetjük magunkat, szaunázunk egyet azután pedig átengedjük magunkat a szakértő kezeknek és miközben pihenünk és élvezzük az ellazulást, szervezetünk magasabb fokozatra kapcsol. A Danubius szállodák wellness részlegein tucatnyi metódus és kezelés közül választhatunk akár aktív, akár passzív formáját preferáljuk a méregtelenítésnek.

DANUBIUS PREMIER FITNESS
A Danubius saját fitness klub hálózatot működtet a Danubius Premier név alatt (www.premierfitness.hu). Ezek teljes körűen felszerelt fitness központok, ahol nem szállóvendégek is tagok lehetnek. Minden klubban változatos erősítő és kardio berendezések, medencék és szaunák találhatók, és a legújabb mozgásformákra épülő órák igénybe vételét is tartalmazza a belépőjegy. Barátságos, kiválóan képzett szakemberek adnak tanácsot, és segítenek az edzéstervek összeállításában.
A Danubius Premier fitness létesítményekben lehetőség van személyes konzultációra, melynek keretében az oktató felméri a vendég edzettségi szintjét, és megismeri az esetleges kockázati faktorokat. Megméri a vérnyomást, a pulzust és a testsúlyt, és meghatározza a testtömeg-indexet valamint a derék/csípőkörfogat arányt. A konzultációt követően megbeszéli a vendéggel a kitűzendő célokat, és segít összeállítani egy személyre szabott edzéstervet. A konzultáció általában tartalmazza a berendezések használatának bemutatását is. Két hónap elteltével javasolt újabb konzultációt tartani. Időtartam: 30-60 perc

INFRASZAUNA
A szervezet karbantartására egész évben – de télen különösen – javasolt az Infraszauna. A nap sugaraihoz hasonló infravörös fény csak a testet melegíti fel, a szauna kamra levegőjét nem, így a hagyományos finn szaunával szemben nem kell a magas hő- és páratartalom szervezetükre kifejtett terhelésétől tartanunk, mégis intenzívebben izzadunk, ezáltal hatékonyabban méregtelenítünk. 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását, ajánlható ezért azok számára is, akik nem kedvelik a hagyományos szauna forróságát, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvednek. A sugárzás a bőr mélyebb rétegeit is felmelegíti, serkenti a verejtékmirigyek működését. Az így kiválasztott verejték sokkal nagyobb koncentrációban (átlagosan ötször nagyobb koncentrációban) tartalmaz salakanyagokat, ezért az infraszauna az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eljárás. Egyéb jótékony hatásai is vannak: javítja a vérkeringést, csökkenti az izmok feszültségét, az ízületi fájdalmat, sőt nem utolsósorban a kezelés alatt jelentős mennyiségű kalóriát is éget a szervezet, így a fogyókúra kiegészítéseként is ajánlott. Időtartama: 20-25 perc

AQUA DETOX-PROGRAM
Az Aqua Detox kezelés elősegíti a test bioenergia mezőinek helyreállítását, így minden egyes sejt működése javul. Az Aqua Detox olyan frekvenciát bocsát ki, amely gyengéden rezonál az egész testben. Az ionizált víz arra ösztönzi a sejteket, hogy helyreállítsák elektromos egyensúlyukat és így hatékonyabban válasszák ki a salakanyagokat. Az orvosi műszernek minősített berendezés egy lábfürdőhöz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a sós vízzel teli tartályba egy elektróda merül, amely igen alacsony áramerősségű egyenáramot termel. Ennek hatására elektrolízis kezdődik, a salakanyagok pedig talpunk mintegy 2000 pórusán át kidiffundálnak a szervezetből. A kezelést érdemes vérkeringést fokozó és az elhalt sejteket eltávolító száraz kefe masszázzsal és méregtelenítő infraszaunával kiegészíteni (DHSR Margitsziget).

SÓS-PÁLINKÁS TESTRADÍR BÁZIKUS FÜRDŐVEL
A bázikus fürdővel kiegészülő sós-pálinkás testradír során sót és gyümölcspálinkát kevernek össze masszázsolajjal, amelyből egészen különleges, sűrű testradír keletkezik. Az egész testfelületen egyenletesen bemasszírozott keverék megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a gyümölcspálinka vitaminjaival együtt felélénkíti a bőr vérellátását. A bőr megtisztul, puhává és bársonyossá válik. A kezelés 20 perces, alkáli sót tartalmazó fürdővel ér véget: alkáli sót és szódabikarbónát szórnak a lágyan örvénylő, kellemes, 34°C hőmérsékletű meleg vízzel teli kádba. Helyreállítja a szennyező anyagoktól elsavasodott szervezetben a bőr pH-ját, jelentősen segíti az egész test méregtelenítését, amellett, hogy bársonyossá varázsolja a bőrt. A kezelés után nagyon fontos az azonnali, bőséges folyadékfogyasztás és 15 perces pihenés, majd a bőrt felfrissítő zuhany (DHSR Margitsziget)

ISZAPPAKOLÁS
A Danubius szállodákban használt iszap Magyarországon a híres hévízi termálforrásból, Pöstyénben a Vág folyó meleg forrásainál nyert üledékből származik. A gyógyiszapok hatása a gyógyvizekéhez hasonló. Az iszap legjellemzőbb tulajdonsága a jó hőtároló képesség és a jó hőleadás. A meleg hatására kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, ennek következtében a krónikus gyulladások csökkennek. Szintén a meleg hatására az izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregtelenít, megköti a szabadgyököket, fokozza a vérkeringést, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, visszaadja a bőr fiatalos ragyogását.  Az iszap ásványi anyagai közül lazító hatású a jód és a bróm, nyugtató a nátrium, a kalcium és a bróm, míg a helyi anyagcserét a kén fokozza. A pakolás hőmérséklete rendszerint 40-45°C, de az orvos alacsonyabb hőfokot is meghatározhat. A pakolást az orvos által előírt testtájakra helyezik fel. A testet ezután száraz lepedőbe csavarják. 20 perc után az iszapot lemossák, ami után egy 15 perces száraz pakolás következhet. A kezelés enyhíti az ízületi duzzanatokat, az izomfeszülést, illetve a porcok, kötőszövetek és a porckorongok jobb tápanyagellátásához vezet. Ezen kívül erősíti a szervezet gyulladáscsökkentő és immunfolyamatait. Az iszap részlegesen is alkalmazható. Szovátán, Romániában, az iszapot a Medve-tóból nyerik, és a fentiekkel megegyező módon alkalmazzák. A sós iszap nemcsak mozgásszervi betegségek, hanem néhány bőrbetegség és nőgyógyászati rendellenesség gyógyítására is alkalmas.  Időtartama: 20 perc.

ZÖLD AGYAGPAKOLÁS
A méregtelenítést elősegítő különleges alkotóelemeket tartalmazó zöld agyag felvitelre kerül az egész testre, illetve vékony rétegben az arcra is. A testet szorosan bepólyázzák, és 20 percig így hagyják, hogy az agyag természetes módon felszívja a bőrben felhalmozódott méreganyagokat. Az agyagot 20 perc elteltével zuhany segítségével eltávolítják a bőrről. A méregtelenítési folyamat részeként a kezelést követően nagy mennyiségű víz vagy tea fogyasztása ajánlott. Különösen alkalmas a nehézfém szennyeződések eltávolítására. Időtartama: 20 perc

NYIROKMASSZÁZS
A nyirokrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a méreganyagok és baktériumok testből történő eltávolításában. A masszázs során a gyógytornász, vagy a speciálisan képzett terapeuta finom, ritmikus pumpáló mozdulatokat alkalmazva enyhe nyomást fejt ki, serkentve ezáltal a nyirokcsomók működését. A kezelés a nyak nyirokrendszer által behálózott részén kezdődik, majd ezt követően lassan a test alsóbb területei irányában folytatódik. A nyirokmasszázs elősegíti a szervezet tisztulását, és hatékonnyá teszi a nyirokfolyadék áramlását, mely eltávolítja a méreganyagokat, a sejtek anyagcsere-termékeit és egyéb salakanyagokat. Időtartama végtagonként: 20-50 perc

RELAXÁLÓ MASSZÁZS
A relaxációs masszázs során a masszőr a masszázságyon fekvő vendég egész testét vagy egyes testrészeit masszírozza. Ez a svéd technikát alkalmazó masszázstípus lassú, simító mozdulatokból áll. Hatékonyan javítja a vérkeringést, a szövetek oxigénellátását és az izmok rugalmasságát. A fahéj-tartalmú olajjal végzett relaxáló masszázs méregtelenítő hatású. Időtartama: 20-60 perc – a vendég határozza meg.

VITAL MASSZÁZS
A vákuum élénkítő hatását kihasználó, egyedülálló kezeléshez egy speciálisan erre a célra kifejlesztett gumiharangot hívnak segítségül. A gumiharang – enyhén a bőrre nyomva, a vákuumhatáson keresztül – természetes szívóhatást fejt ki, ha kissé megemelik. A bőrt finom masszázstechnika alkalmazásával beolajozzák, majd a harangot a bőrre nyomva körkörös mozdulatokkal végigvezetik a csípőn, a háton és a vállakon. A kezelés ellazítja a testet, és különösen hatékonyan élénkíti a vérkeringést. Időtartama: 20 perc

HOLT-TENGERI SÓMASSZÁZS
A kezelés a teljes testre kiterjedő dörzsmasszázzsal kezdődik, melyhez a Holt-tenger sóját és olajat használnak, hogy eltávolítsák a bőr felső elhalt hámrétegeit, ezáltal szabaddá váljanak, és megtisztuljanak a pórusok. Az olajat és a sókristályokat meleg zuhannyal mossák le, majd testápolót masszíroznak a bőrbe. A lazító és revitalizáló hatásnak köszönhetően a bőr olyan puhává válik, mint a bababőr.  Időtartama: 30 perc