Önnek van becsípődése?

2015-05-11

Legtöbbünknek akadt már becsípődése akár egy jóízű nyújtózás, laza kerti munka, vagy éppen az irodai iratrendezés folytán.

Akit még nem érintett az idegbecsípődés meglepőnek találhatja, milyen könnyen érkezik ez a kellemetlen élmény. Ennek oka, hogy nem feltétlenül egészségügyi problémából ered, hanem akár egy rossz mozdulat, helytelen testtartás, egyoldalú megterhelés vagy egy - más esetben komikusnak tűnő - határozott tüsszentés is elfajulhat idáig.

A legtöbb esetben izomhúzódás, görcs, izommerevség áll a háttérben és ez gyakorol nyomást a környező idegpályákra. Mély egészségügyi ismeretek híján is tudjuk, hogy rajtuk keresztül jut célba az érzékszerveinktől induló információ. Az idegi eredetű fájdalom rossz szokása, hogy kisugárzik, így nemcsak egy testrészt érint. Ennek fényében nem meglepő, hogy a becsípődés a fájdalom és zsibbadás-paletta minden színét produkálni képes.

Csak semmi pánik!

Az említett állapot velejárója, hogy szúr, fáj, zsibbad az érintett terület és sok esetben a környéke is. Megeshet, hogy egy időre mozgásképtelenné válunk a fájdalomtól, vagy meglepően távoli területre is kisugárzik.
Ha már megtörtént a baj, célszerű kerülni a hirtelen, durva mozdulatokat (ha egyáltalán képesek lennénk rájuk). Semmiképp se „helyrerázni” próbáljuk az ideget! Az első órákban a pihentető testhelyzet javasolt, amíg enyhülnek a tünetek. Nyugodtan használjunk fájdalomcsillapítót, vagy hasonló hatású kenőcsöt! Amint képesek vagyunk a mozgásra, óvatosan próbálkozzunk vele! Ez segít a probléma helyreállításában.
A hideg és a meleg külön-külön, de váltogatva is csodákra képes. A meleg serkenti a véráramot, lazítja az izmokat, oldja a görcsöt, sok esetben elégséges kezelésnek bizonyul. A hideg a gyulladás csökkentésében segíthet. Kezeljük a fájdalmas területet hideg és meleg hatások váltogatásával, vagy termálvizes fürdővel! Mozogjunk kíméletesen, ússzunk, vagy vegyünk igénybe fizikoterápiát! A professzionális masszázs is sokat segíthet.
Elviselhetetlenül erős, vagy gyakran visszatérő fájdalom esetén azonban mindenképp kérjük ki szakorvos véleményét!

Megoldás, csupán karnyújtásnyira

Több száz, vagy akár több ezer kilométert is megtesznek hazánk külföldi látogatói, hogy világhírű termálvizeinkben megmártózhassanak, gyógyerejüket megtapasztalják - mi magunk viszont nem élünk elégszer e nagyszerű lehetőséggel. Sok más egészségügyi probléma mellett az idegbecsípődésre is gyógyírt jelent a mélyből feltörő természeti kincs. A Danubius szállodalánc gyógy-wellness központjaiban gyógyvíz, gyógytornász, masszőr és számtalan kezelési lehetőség várja a gyógyulásra vágyó, vagy egészségtudatos vendégeket, akár néhány órás időtartamra is. A Danubius Heath Spa Resort szállodák – Budapesten a Margitsziget és a Helia, vidéken a Hévíz, az Aqua, a Sárvár és a Bük - nagyhatású gyógyvizekkel, magas színvonalú szolgáltatásokkal, képzett szakemberekkel segítenek megszabadulni mindennapi tevékenységünkben megakadályozó egészségügyi problémáktól, amilyen a becsípődés is!

KépKépKép