Sárvár, ahol megpihensz

2015-02-15

Felgyorsult, feszültségekkel teli hétköznapjainkban ösztönösen is keressük azokat a helyeket, ahol szinte megáll az idő és árad a nyugalom. Ahol ellazulunk, lelassulunk és feltöltődünk. A 30 éves jubileumát ünneplő Danubius Health Spa Resort Sárvár a sárvári arborétum gyönyörű természeti környezetében az a hely, ahová igazán kikapcsolódni, pihenni járunk.

A föld mélyén rejtőző termálvíz, az átriumok tetején beszűrődő fény, a tágas terek, az épület alatt csordogáló Gyöngyös patak és szálloda barátságos, meghitt hangulata különleges harmóniát varázsol a pihenőnapokba. Kiszakadunk a hétköznapok pörgéséből, élvezzük a 10 hektáros botanikus kert szépségeit, madárcsicsergésre ébredünk, etetjük a kacsákat, öleljük a több száz éves tölgyfákat, feltöltődünk a selymes termálvízben és újjászületünk a kényeztető masszázsok által. A Rába völgye gazdag íz világa megnyerő módon kapcsolódik össze kulináris kreativitással és párját ritkító vendéglátással.

Slow pihenés Sárvár módra

A nemzetközi trendek a slow turizmus, a lassú pihenés filozófiáját emlegetik - lassíts egy kicsit, és lásd meg a valódi értékeket, amelyek mellett nap mint nap elmész!  Pihenj ráérősen, fogadd be nyitott szemmel és szívvel a benyomásokat, feledkezz rá egy-egy szép történelmi emlékre, természeti szépségre vagy kulturális élményre, kóstold meg a régió ízeit, legyél befogadó a helyi élményekre, helyi értékekre!
Sárváron, a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Sárvárban könnyű slow módra pihenni, sőt, csak így lehet igazán! A Magyar Kulturális Örökség részét képező Nádasdy várkastély, Sárvár pezsgő kulturális kínálata, fesztivál programjai, a város zöld szigetei, szökőkutas terei, a folyók és tavak vadregényes vidéke ideális hátteret jelentenek rövidebb vagy hosszabb kikapcsolódáshoz.

Sárvári Nyár

Az élmény szinte idilli. Van, aki szinte ki sem lép az élményfürdő masszázs düznije alól és pillantását az arborétum hatalmas fáin felejti. Mások a szaunát vagy a relaxáló masszázst követően az árnyas kert pihenőágyain szunyókálnak vagy üde limonádét kortyolnak a kerti bárban. Nyugalom és béke van, madárcsicsergéssel fűszerezve. Az egész napos sziesztát a délután derekán érdemes csak megszakítani, hiszen karnyújtásnyira, Sárvár főterén – a várudvaron vagy a szökőkutak mellett – életre kel a nyár. A város kulturális formációi – fúvós és vonós zenekarok, reneszánsz és népzenei együttesek, kórusok, mazsorettek, tánckarok adják egymásnak a stafétát, hogy ne múljon el szinte egy sárvári nyári este sem zene és tánc nélkül. Ráadásként a szökőkút vízsugarai is szivárványszínű táncra perdülnek a harangjáték vidám dallamaira. Fesztiválokban sincs hiány – júniusban IX. Sárvári Országos Mazsorett Fesztivál, a IV. Nemzetközi VW Bogártalálkozó és Szent Iván éjszaka a Csónakázó-tónál, júliusban a VI. Sárvári Fúvószenekari Verseny és XVI. Fúvószenei Várfesztivál majd a VII. Nádasdy Történelmi Fesztivál és az AZK-Nyáréjfesztivál, augusztusban a 14.Vármeeting Motoros és Rockfesztivál, 35. Nemzetközi Folklórnapok és a Lidércfény, a Nádasdy múzeum éjszakai kalandprogramja nyújt színvonalas és könnyed szórakozást minden korosztálynak.
A természet szerelmeseit várja az arborétum számos növényritkasága, a Rába vadregényes vidéke, a közeli Farkaserdő, a Csónakázó-tó romantikája vagy a Kalandpark adrenalinfokozó attrakciói.

A szálloda története

1985. július 1-jén nyitotta meg kapuit a 4 csillagos Thermal Hotel Sárvár szálloda Sárváron, az egykori piac területén. A 136 szobás gyógyszálloda az 1972-ben alapított Danubius Szálloda- és Gyógyüdülő Vállalat szállodájaként, osztrák hitelkonstrukcióban épült. A társaság vezetése mindig szem előtt tartotta, hogy a vállalatot a magyarországi gyógyvízkincs hasznosítására, a nemzetközi idegenforgalom szolgálatába állítására, az egészségturizmus fellendítésére, gyógyszállók építésére és üzemeltetésére alapították. A sárvári szálloda építésekor sikerrel ötvözték a gyönyörű természeti környezet adottságait, az akkor már nemzetközi hírnévnek örvendő sárvári gyógyvíz és Sárvári Termálkristály elismertségét és a társaság korábbi tapasztalatait gyógyszállodák üzemeltetésére vonatkozóan.
A klasszikus gyógyszálloda létesítése úttörő kezdeményezésként írta be magát Sárvár város történelmébe, hiszen közel másfél évtizedig egyetlen 4 csillagos szállodaként meghatározó pontja volt a város idegenforgalmának. Talán nem túlzás kijelentenünk, hogy ez a kis, 136 szobás szálloda a 80-90-es években megalapozta a minőségi gyógyturizmus és vendéglátás további fejlődését Sárváron. A Sárvár Fürdő 2002. évi nyitását követően a négycsillagos Danubius szálloda és a város történelmi múltja a Habsburg-Estei család és az utolsó bajor király sárvári kötődésével teremtette meg a feltételeket az Európai Királyi Fürdők Szövetségébe kerüléshez. A Royal Spa of Europe-ba bekerülni majdnem olyan, mint a filmvilágban Oscart kapni!
A szálloda nyitása után hamarosan német-osztrák-svájci gyógyvendégek jelentek meg Sárváron. Nemcsak megjelentek, de maradtak és visszatértek. Egy-, két-, sőt három hetes reumakúrákon vettek részt, amelyek a sárvári gyógyvíznek, a komplex kezeléseknek és a kedves figyelemnek köszönhetően igazán hatékonynak bizonyultak.
A 2000-ben újdonságnak számító élményfürdő, majd a szaunavilág megépítése hozta magával a magyar vendégeket, akik a mai napig wellnessezni járnak a meghitt, nyugodt hangulatú szállodába.
„Ahol átölel a természet” mottóval a szálloda a természet gyógyító erejét folyamatosan megújuló szolgáltatásokkal ötvözve elsőrangú gyógy- és wellness kezeléseket nyújt a vendégeinek. Népszerű a méregtelenítő-salaktalanító léböjt-kúra, amelyet ősztől lúgosító és diétás programokkal is kiegészítenek.

A sárvári termálvíz

A szálloda saját termálforrása  az épület mellett fúrt kútból tör fel, államilag elismert, alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, 1300 m mélyből 48°C hőmérséklettel érkezik a felszínre. 0,5% ásványtartalmú, biológiailag enyhébb, lúgos vegyhatású vízről van szó, amely főként nátrium-kloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont nem. A selymes tapintású termálvíz szinte teljesen szagtalan és kristálytiszta, elsődleges hatékonysága pedig magas hőmérsékletében rejlik. A fürdőzés során a bőr hőmérséklete emelkedik, az erek kitágulnak, nő a keringő vér mennyisége, az izomgörcsök fokozódnak – szinte megfiatalodnak a vendégek a rendszeres termálfürdőzés során! A fürdő nemcsak feszültség- és stresszoldó, hanem izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású is. Elősegíti a szervezet kipihenését és regenerálódását, az erőnléti állapotot javítja. A sárvári gyógyvíz nagyon jó hatást tesz a bőrre, fiatalítja és selymes-puhává varázsolja.

Tisztító- és lúgosító kúrák

A tudatos böjtölők mindig gyönyörű természeti környezetet választanak, távol a hétköznapok zajától – olyan csodaszép környezetet és tökéletes szolgáltatási palettát, mint a Danubius Health Spa Resort Sárvár. Buchinger és Kneipp jól bevált módszerei – frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek, gyógyteák, váltófürdő – mellett naponta kényeztető wellness kezelések segítik a méregtelenítés folyamatát, távol a szállodai büféasztal kísértésétől. Elvonulás vagy közös teázás, egyéni fitness vagy csoportos mozgás – Sárváron mindenki saját ritmusa szerint böjtölhet. Választhatja a tavasszal és ősszel megrendezett léböjtös találkozókat, vagy a vasárnaptól vasárnapig foglalható egyéni böjtkúrát.
A 9 éjszakás léböjt - klasszikus Buchinger alapokon - 2 ráhangoló napot, 5 lénapot és 2 felépítő napot jelent, a kúra elején és végén vegetáriánus módon zöldségekkel, a lényegi böjt napokon szilárd táplálék nélkül, sok-sok folyadékkal.  Természetesen nem maradhat el az orvosi kontroll, a folyamatot támogató konzultáció és a tisztulást segítő testkezelések sem, masszázsok, sókamra, váltófürdő, és az együtt böjtölő csapat egymást erősítő ereje, mert a hosszú asztal összetart, támogat.
A szállodai vízi- és szaunavilág a vizes lazulás élményét nyújtja, de az igazi vonzerő a 10 hektáros arborétum, a hajdani királyi kert. Minden a természetbe hív, amely megnyugtat, feltölt, csitítja a stresszt - egyszerűen tökéletes a böjtölő léleknek!
Jó hír az egészségtudatos hölgyek és urak részére, hogy az éttermi büféasztal kínálatában folyamatosan választhatók egészséges étkek a Danubius Healthy Choice keretében. A léböjt mellett ősztől, havi rendszerességgel 7 éjszakás lúgosító kúra indul Sárváron, amely a szervezet optimális sav-bázis háztartását hivatott beállítani. Aki kicsit könnyítene szervezetén, választhatja az 1000 kcal étkezésen alapuló vitalizáló diétás kúrát is. Mindkét új kúracsomag bővelkedik a folyamatokat támogató testkezelésekben, csoportos mozgásprogramokban, például jóga, reggeli gimnasztika, vízi torna, nordic walking, fitness gépek.