Stresszoldó wellness

Feloldódnak a hétköznapi terhek

A hideg beálltával, ahogy a természetben, úgy életritmusunkban és szervezetünkben is új időszámítás kezdődik. Az ünnepeket megelőző egy-két hónap sok szempontból az egyik legaktívabb időszak az éves körforgásban, ezzel együtt az egyik legstresszesebb is.

Itt az év végi hajrá, teljes erővel vetjük bele magunkat a munkába, hogy az év vége valóban ünnepi hangulatúra sikeredhessen. Ráadásul, ahogy telnek a napok, úgy fogy a fény, jönnek a hideg fuvallatok és velük a betegségek, fertőzések, kellemetlen testi tünetek időszaka.  A fokozott munkatempó, a hajtás jócskán próbára teszi tűrőképességünket. A fokozódó terhelés, az év végi vállalások elvégzése, a határidők nyomása hatalmas terhet róhat ránk és nagy kihívás elé állítja még a leginkább felkészült és egészséges szervezetet is. A kevesebb alvás, több munka, több idegeskedés mellett a napsütésről és a természetben töltött szabadidőről is le kell mondanunk, és még a vitamindús táplálékok kínálata is sokkal szűkebb. Több sem kell az évről-évre egyre erősödő vírusok hadának! Akkor lendülnek támadásba, amikor a legkevésbé várjuk, és persze a legkevesebb időnk jut betegeskedésre.

Legyűr a stressz

A gyakori idegeskedés, türelmetlenség, ingerültség, a betegségekre való fogékonyság mind-mind arra utalnak, hogy eluralt bennünket a stressz. Szabaduljunk meg mielőbb a stressztől, máskülönben előbb-utóbb megbetegíti szervezetünket. A stressz testi és lelki hatásokat egyaránt előidéz az emberben, melyek között összefüggés áll fenn. Közvetlenül az immunrendszerre fejti ki hatását, aminek következtében pszichoszomatikus betegségek alakulhatnak ki. Fokozott veszélynek van kitéve a szív- és érrendszer, a mellékvese és a vesék, a tápcsatorna valamint a bőr, de napjaink népbetegségei, az influenza és a különféle allergiák is többnyire innen eredeztethetők. A tartós stressz felgyorsítja a szervezet biológiai öregedésének folyamatát, akár a valós kornál tíz évvel öregebb immunsejt-állapotot eredményezhet.

Csodatévő meleg víz

Ha úgy érezzük, hogy egyre kimerültebbek vagyunk, egyre nehezebben bírjuk a terheket, találjunk rá saját túlélő stratégiánkra az őszi-téli hónapokban, hogy az év vége - akárcsak az év többi része - jókedvben, örömökben teljen és az elvégzett munka elégedettségével tölthessen el bennünket! Keressünk magunknak egy menedéket, ahol biztosan ki tudunk szakadni a hétköznapokból, meg tudunk menekülni a mindennapi munka feszültségei elő - ahol feloldódik a stressz és fel tudunk töltődni.

Nem véletlen, hogy a feltöltődés-feloldódás fogalomköre víz jelenlétére utal! A vízére, mely már ősidőktől fogva a megtisztulás, megszabadulás jelképe. A természetes meleg vizek relaxáló hatásánál kevés jobb és egészségesebb stresszoldót találhatnánk: ahogy a simogatóan meleg vízben ellazulnak izmaink, feloldódnak feszültségeink, úgy szállnak el a gőzzel a mindennapok gondjai. A belső harmónia megtalálása általános jó érzést eredményez. A pihentető-lazító és illatosan relaxáló wellness kezelésekkel pedig valóban kizökken tér és idő: a test megnyugszik, a lélek lecsendesül- a stressz pedig már csak a múlté.
Próbáljunk ki egy néhány napos wellness üdülést valamelyik Danubius Health Spa Resortban, Hévízen, Bükön vagy Sárváron. Ha csak néhány óránk van, már egy rövid Day Spa program is sokat segíthet a szervezetünk regenerálásában a Margitszigeten vagy a Heliában. További tippek: www.danubiushotels.hu