Téli tippek
Sajtóközlemények

Bőrszépítő hatása mellett az ízületekre gyógyír a Mézes-káposztás pakolás. A kezelés elején forró vizes törölközőt görgetnek végig a hátunkon. Ezt követően kiváló hazai mézet csöpögtetnek végig óvatosan a gerinc vonalán, a nyaktól  egészen a derékig, a lapockákra, a csípőre és a térdhajlatokba. A mézre a magyar népi gyógyászatból jól ismert friss káposztaleveleket helyeznek.
Az ásványi anyagokkal, vitaminokkal teli, immunrendszer erősítő méz és a káposztalevél vitaminjai, természetes gyulladáscsökkentő anyagai együtt csodás hatásúak a fáradt, fájó ízületekre, a feszes izmokra. A pakolást 30 percig hagyják hatni, ezt követően a kezelés forró zuhannyal ér véget.

Melegítő hatású a fahéj-tartalmú olajjal végzett 20 perces relaxáló masszázs, melynek során a masszőr kizárólag relaxáló mozdulatokkal masszíroz. A téli-ünnepi hangulatot fokozza a hozzáadott szegfűszeg-olaj, mely szintén az ellazulást hivatott elősegíteni. (vidéki DHSR szállodák)

Szintén fűtő hatású a sós-pálinkás testradír bázikus fürdővel. Sót és gyümölcspálinkát kevernek össze masszázsolajjal, amelyből egészen különleges, sűrű testradír keletkezik. Az egész testfelületen egyenletesen bemasszírozott keverék megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a gyümölcspálinka vitaminjaival együtt felélénkíti a bőr vérellátását. A bőr megtisztul, puhává és bársonyossá válik. A kezelés 20 perces, alkáli sót tartalmazó fürdővel ér véget: alkáli sót és szódabikarbónát szórnak a lágyan örvénylő, kellemes, 34 °C hőmérsékletű meleg vízzel teli kádba. Helyreállítja a szennyező anyagoktól elsavasodott szervezetben a bőr pH-ját, jelentősen segíti az egész test méregtelenítését, amellett, hogy bársonyossá varázsolja a bőrt. A kezelés után nagyon fontos az azonnali, bőséges folyadékfogyasztás és 15 perces pihenés, majd a bőrt felfrissítő zuhany (DHSR Margitsziget)

Lávaköves masszázs: különleges illóolajak, felmelegített lávakövek és simító, gyengéd mozdulatok… Évezredes keleti hagyományok mai változata. A kövek sokáig megtartják hőmérsékletüket, így az illóolajak könnyebben jutnak be a felhevített bőrbe. A kövekkel végzett masszázst lágy, simító mozdulatokkal végzett beolajozás előzi meg, majd levezetésként a meleg köveket a test fontos energiapontjaira helyezik, és rövid időre otthagyják. Jótékony hatású hátfájdalmak, rossz vérkeringés és stressz esetén. Idôtartam: 40-75 perc.

Forró guriga – lazító hátmasszázs: a masszőr két feltekert és meleg vízbe mártott törölközőt speciális technikával, határozott mozdulatokkal végiggörget a nyakon, a vállakon és a háton, le egészen a keresztcsontig. A törölközők melegét használjuk a hátizom merevség és a hátfájás megszüntetésére. Alkalmazható más standard masszázstechnikák helyett, illetve más relaxációs és masszázstechnikák kiegészítésére. Időtartam: 15-20 perc (és utána 5 perc pihenés)

A szervezet karbantartására egész évben – de télen különösen – javasolt az Infraszauna. A hagyományos finn szaunával szemben az infraszauna esetében nem kell a magas hő- és páratartalom szervezetükre kifejtett terhelésétől tartanunk, mégis intenzívebben izzadunk, ezáltal hatékonyabban méregtelenítünk. Használata sokkal kellemesebb érzés, mivel alacsonyabb, 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását. A kiizzadt verejték a belülről kifelé irányuló hőhatás következtében átlagosan ötször annyi méreganyagot, nem víz jellegű összetevőt tartalmaz. Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás, mely a molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki. Az ennek következtében fellépő fiziológiás változások többek közt a vérellátottság javulása, az izomzat lazulása, a gyulladások és a fájdalomérzet csökkenése.

A téli időszakban a hidegtől és alacsony pártartalomtól a kézfej bőre kiszárad, a lábak pedig a szűk csizmákba csomagolást, a mezítlábasság hiányát sínylik meg.  A paraffinos kéz- és lábpakolás már egyetlen alkalommal látványos javulást eredményez. Az előzetesen bekrémezett, meleg, olvasztott paraffinba mártott kéz- és lábfejet műanyag fóliába csomagolják és törölközőt csavarnak rá. 10-15 perc múlva a paraffin, mint egy maszk, lehúzható a kézről vagy lábfejről és bársonyosan puha bőrt hagy maga után. (DHSR Margitsziget, Hotel Lövér Sopron)

+ 1 tipp: Télness élményolimpia a Danubius DHSR szállodáiban: 2012 március 31-ig 3 éjszaka áráért 4-et tölthetnek a szállodákban, ahol öt kellemesebbnél-kellemesebb élményolimpiai próbatétel vár a pihenni vágyókra. Elég megkóstolni a Bajnokok reggelijét vagy csobbanni valamelyik medencében egy-egy pecsétért. Aki összegyűjtötte mind az ötöt a nyári időszakban letölthető kedvezményre jogosult valamint értékes nyereményeket nyerhet.

Bővebb információ: www.telness.hu
További kényeztető kezelésekért látogassa meg a www.danubiushotels.com weboldalt!

KépKép