Természetesen, egészségesen!

Új, saját márkával bővül a Danubius kozmetikumok palettája. Danubius Care Collection márkanév alatt magyar természeti kincseket tartalmazó, magyar gyártmányú sajátmárkás kozmetikumokat vezettek be a szállodalánc gyógy-wellness szállodáiban.

A Danubius Health Spa Resort hotelek szemléletéhez, valamint gyógy- és wellness szolgáltatásaihoz szervesen kapcsolódnak ezek a termékek, melyekkel hazavihetjük a gyógykúrát vagy a wellness élményt saját otthonunkba.
A Hévízi iszapos termékcsalád a gyógyulás szolgálatába állított természeti kincseket és a méltán híres hévízi iszappal történő gyógykezeléseket, míg a Hárs termékcsalád a kellemesen relaxáló wellness kezeléseket idézi meg.

A termékek megvásárolhatók az összes Danubius Health Spa Resort szállodában (a két hévízi házban, Bükön, Sárváron, a Heliában és a Margitszigeten).

Danubius Care Collection termékei a következők:

Hévízi iszapos termékcsalád
Hévíz térségi gyógyiszapos Fürdőbomba
Hévíz térségi gyógyiszapos Szappan
Hévíz térségi gyógyiszapos Fürdősó
Hévíz térségi wellness Tőzegiszap
Hévízi KIT (4 termék)

Hárs termékcsalád
Édeni Hárs illatú Fürdőbomba
Édeni hársnektár Szappan mézzel és kurkumával
Édeni hársnektár Testvaj
Édeni hársnektár Testápoló
Édeni hársnektár Kézkrém
Hárs KIT (4 ill. 5 termék)

A hévízi iszappakolás jótékony hatásai

A Hévízi-tó egy tőzegmedrű forrástó, kialakulása Triász időszakra tehető. Mai területe 4, 44 hektár, ezzel Európa legnagyobb gyógyító, meleg vizű tava. Hőfoka: 24 – 26 Celsius fok télen, 33 – 38 Celsius fok nyáron. Korábbi medrében a buja növényzet elhalt részeiből tőzegláp keletkezett, ezt a tőzegláp iszapot használjuk ma is gyógyászati és szépészeti célokra. 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója, építette az hévízi első fürdőházat.

Danubius Hotel - Hévízi tőzegiszapA gyógyiszap komplex hatását a gyakorlat által igazolt több ezer reumás beteg állapotának javulása táamsztja alá. Tartós fizikai hatását a testet átmelegítő nagy hőkapacitása, a hőtartó képesség és kis hővezető képesség biztosítja. A kémiai hatást a kén ízületi porcszövetben való felszívódása, a huminsavak fertőtlenítő, adszorbens és komplexképző, valamint az ösztrogénnek a kálium-anyagcserére és a kalcitonin termelésre gyakorolt hatása jelenti.

A gyógyiszapot jellemző hatóanyagok: 6 % feletti huminsav, 24000 - 27000 mg/kg kén, forró vízben oldható 500 - 3000 mg/kg Ca,  180 - 800 mg/kg Mg,  1100 - 9800 mg/kg SO4, valamint a különböző mikroelemek. A gyógyiszap allergizáló anyagokat nem tartalmaz.

A hévízi iszap 80 % szervetlen és 20 % szerves anyagot tartalmaz. Az ásványi alkotórészek közt a mész van túlsúlyban. A mészkő mellett kvarc, földpát, csillám és amfibol található benne. Ezeknek az apró, hegyes kristályú elemeknek jelentős szerepük van a bőrfelület ingerlésében. A kémiai vizsgálat az iszapból a szervetlen anyagok közül a kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium és titán szulfát, hidrogén-karbonát, klór és jód vegyületeit mutatta ki. Az iszapban található rádiumsók és redukált kénvegyületek az iszap gyógyászati szempontból különlegesen értékes összetevői. A hévízi gyógyiszap rádiumos hatása a fájdalomcsillapító sugárzásával a szervek mélyére hatva elősegíti és növeli az anyagcserét, élénkíti a mirigyek működését, megnyugtatja az idegrendszert és a sejtműködést a gyógyulás irányába, befolyásolja. A hévízi lápos iszap radontartalma az ország minden iszapja közül a legnagyobb.

A természetes iszapokban található huminsavak rendkívüli hatását a növények anyagcseréje kapcsán fedezték fel. A huminsavak kitűnő méregtelenítő hatással bírnak: megkötik és kiürítik a szervezetből a különböző szerves toxinokat és nehézfémeket, mint például az ólmot, kadmiumot, higanyt (gondoljunk csak az amalgámtömésekre). Oxigén átvivő, légzési folyamatokat gyorsító hatásuk miatt remek sejtregenerálók. Gyorsítják a fehérjeszintézist és az enzimműködést. Ezenkívül sugárterápiás kezelést, vagy egyéb sugárterhelést követően segítik a vérképző szervek regenerációját. Iszappakolás formájában jelentős a huminsavak gyulladáscsökkentő, fájdalomcsökkentő, vérkeringés serkentő, antireumatikus, fertőtlenítő, gombaölő, vírusok szaporodását és rákos daganatok kifejlődését gátló hatása. Hematómákra, gyulladt visszerekre, ínszalag szakadások regenerálódására és görcsös izomfájdalmak enyhítésére is jótékony hatást fejtenek ki, akárcsak nyaki gerinccsigolyák fájdalma, lumbágó, isiász, artrózis, poliartritisz, csont deformációk valamint csont és ízületi elváltozások esetében.

Az iszappakolás használata tehát igen sokrétű, legjellemzőbben degeneratív ízületi és gerincbetegségek, gyulladással járó bőrproblémák (psoriázis), bőrregenerálás, polyarthritis és menstruációs zavarok esetén használják.

A gyógyiszap csak ép bőrfelületen alkalmazható! Az iszapkezelés után más hőkezelés nem ajánlott. Terhesség alatt a gyógyiszap alkalmazása csak a kockázat gondos mérlegelése után javasolt.

Danubius Care Collection – gyógy-wellness a fürdőszobában

Danubius Hotel - Hévíz térségi gyógyiszapos kollekcióAz iszap gyógyító ereje annak a sokféle szerves  anyagnak köszönhető, amelyek fokozzák a salakanyagok kiürülését és a sejtanyagcserét, illetve ásványi anyagai által tápláló hatású. Növeli a kollagén termelést, ezért kúraszerű alkalmazása ránctalanító, alakformáló hatású. Immunerősítő, tehát intenzíven javítja a szervezet ellenállóképességét. A Hévízi gyógyiszapos termékekkel lehetőségünk nyílik a Hévízi termálfürdő gyógyító erejét otthonunkban megtapasztalni.

A Hévíz Térségi Gyógyiszapos Fürdőbomba használata elsősorban a reumatikus fájdalmak enyhítésére és szépészeti, regeneráló folyamatok elindításásra szolgál. Bizonyos esetekben nőgyógyászati problémák esetén is hatékony lehet a fürdőbombás ülőfürdő!

A fürdőbombák egyik hatóanyaga a szódabikarbóna, amely egy természetes lúgosító szer, semlegesíti a baktériumok által termelt erősebb savakat is, ezért kiválóan méregtelenít. A szódabikarbóna és a citromsav együttes hatásának eredménye a bőr pH értékének normalizálódása.

Használata: egy kád vízbe 1 bombát hagyjunk feloldódni.

A Hévíz Térségi Gyógyiszapos Hidegen Sajtolt Növényi Szappan nemcsak az ízületi fájdalmakat csökkenti, hanem a bőr rugalmasságát, életteliségét is visszaadja. A Georgikon természetes tőzeggyógyiszappal készült szappan arcra, testre egyaránt használható fürdésnél, zuhanyzásnál. Kíméletessége napi többszöri használatot is lehetővé tesz. Kiválóan tisztítja, nyugtatja a gyulladt bőrt, segít a pattanások kezelésében. Alkalmazható a fokozott faggyúmirigy működéssel járó kozmetikai elváltozásoknál is (pl. akne, pszoriázis, ekcéma, bőrgyulladás.) Radírozó hatásánál fogva élénkíti a fakó, elszarusodott bőrt. A magas huminsav, a jelentős mikro-illetve makro elem tartalomnak köszönhetően bőrregeneráló, tápláló hatású.

Alkalmazása: a problémás területeken hagyjuk száradni a szappanhabot pár percig, ezáltal fokozzuk a szappan jótékony hatását. Szárító hatású lehet, ezért szükség esetén semleges hidratáló krémet alkalmazzunk használata után. Kizárólag ép bőrfelületen alkalmazzuk!

Danubius Hotel - Hévíz gyógyiszapos FürdősóHévíz térségi gyógyiszapos Fürdősó használata javasolt idült, gyulladásos ízületi panaszok esetén, a csípő- és vállízület mozgásának javítására, illetve reumatikus tünetek terápiájára. Jótékony hatással van továbbá a nőgyógyászati gyulladásos panaszokra, cikluszavarokra, keringési elégtelenségekre, hipertóniára. Kádfürdéshez ajánlott. 2-3 evőkanál sót szórjunk a kellemesen meleg vízbe és hagyjuk feloldódni. A szárított hévízi iszap és tengeri só keveréke biztosítja a legtermészetesebb, eredeti biológiai aktivitás megőrizését és hatásának valós kifejtését.

Hévíz térségi Wellness tőzegiszap

A Hévízi-tó korábbi medrében a buja növényzet elhalt részeiből keletkezett tőzegláp iszap. Méregtelenítő, sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló hatású. Allergiát okozó anyagokat nem tartalmaz.

Alkalmazása: Szobahőmérsékleten és melegítve (maximum 40 Celsius fokosra) egyaránt felhasználható. A tégely nem melegíthető! A kezelendő testrészre vékony rétegbe kenjük fel az iszapot. Műanyag fóliával és meleg takaróval fedjük be. 20-30 perces hatóidő után tiszta vízzel mossuk le, szappan vagy tusfürdő alkalmazása nélkül. Kizárólag ép bőrfelületen alkalmazható, de arcra kenni tilos!  Kúraszerűen kétnaponta, legfeljebb 3 hétig használható.

Danubius Hotel - Édeni hársnektárA Hárs termékek kitűnően kiegészítik a Hévízi gyógyiszapos termékcsaládot, mivel az iszap enyhe szárító hatását ellensúlyozzák, de természetesen az Édeni hársnektár kozmetikumokat önállóan is ajánljuk mindennapos használatra. A hárs termékek értékes növényi olajokkal gondoskodnak a kellemes bőrérzetről. A bennük található értékes növényi olajok – makadámia dió olaj, shea-vaj, kakaóvaj – bőrpuhító és bőrkondícionáló hatásúak. A hársfavirág illatának aromaterápiás hatása nyugtató, feszültségoldó.

Az Édeni hárs fürdőbombában lévő természetes citromsav feloldja és eltávolítja a már elhalt külső hámsejteket, ezáltal folyamatosan frissíti és regenerálja a bőr külső rétegeit. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását, mélytisztító hatású. Növényi hatóanyagai pedig már az így felfrissített, befogadó bőrt táplálják, puhítják.
A fürdőbombák egyik hatóanyaga a szódabikarbóna, amely egy természetes lúgosító szer, képes semlegesíteni a baktériumok által termelt erősebb savakat is, semlegesíti a szagokat és a citromsavval együtt beállítja bőrünk ideális ph értékét. Kiválóan méregtelenít. Egy kád vízbe 1 bombát hagyjunk feloldódni.

Danubius Hotel - Édeni Hárs FürdőbombaArcra és testre egyaránt, akár érzékeny bőrre is használható az Édeni hársnektár szappan mézzel és kurkumával. Hidegen sajtolt összetevői a bőrt nem irritálják, finoman távolítja el a napi szennyeződéseket. Tisztító tulajdonsága mellett kellemes hárs illata különleges élményt biztosít. Növényi hatóanyaga a víz szárító hatását kompenzálja, bármely évszakban jótékony a száraz, irritált bőrre is.

Édeni hársnektár testvaj a test hidratálására javasolt, bármely évszakban. Minden fürdés után ajánljuk, mert kompenzálja a víz szárító hatását. Az Édeni hársnektár testvaj értékes növényi olajai hozzájárulnak a bőr regenerálódásához, így gátolva annak öregedését. Diónyi testvajat a bőrre simítunk és finoman bemasszírozzuk. A kéz melegétől megolvad, mint a vaj és maradéktalanul felszívódik. Használata után a bőr bársonyos tapintásúvá válik.

Danubius Hotel - Édeni Hársnektár kollekcióAz Édeni Hársnektár Testápoló a normál, száraz és érzékeny bőr napi ápolására javasolt.  Diónyi mennyiséget osszunk el a testen. Könnyen, gyorsan felszívódik, kellemes illata és finom textúrája egész napra jó közérzetet biztosít. A kíméletes hatást növelhetjük a hárs szappanos mosdással.

Az Édeni Hársnektár Kézkrém egy kényeztető kézkrém, mely gyorsan beszívódik a bőrbe, segíti a száraz, dehidratált bőr regenerálódását. Növényi hatóanyagai erős antioxidáns hatással bírnak, védenek a kiszáradástól. Különösen ajánlott hideg szeles időben, illetve olyan tevékenységeknél, amelyek sok kézmosással járnak.

Hévíz KIT 4 termék (Ajándékdobozba összecsomagolva)

Hévíz térségi gyógyiszapos fürdőbomba, Hévíz térségi gyógyiszapos szappan, Hévíz térségi gyógyiszapos fürdősó, Hévíz térségi wellness tőzegiszap

Hárs Kit 4 termék (Ajándékdobozba összecsomagolva)

Hárs KIT 5 termék (Ajándékdobozba összecsomagolva)