Általános sajtóinformáció

A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group 43 szállodájával egyike Európa legjelentősebb szállodavállalatainak. A szállodacsoporthoz tartozó, jellemzően magas színvonalú gyógy-, wellness-, városi és üdülőszállók Magyarországon, Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában egyaránt megtalálhatóak.

Magyarország - a Danubius Hotels Group összesen 22 szállodája Magyarország legnépszerűbb turisztikai helyszínein várja a vendégeket: a főváros mellett ismert gyógyüdülőhelyeken, Hévízen, Bükfürdőn, Sárváron, valamint vidéki nagyvárosokban, továbbá a Balatonnál.

Nagy-Britannia - a szállodacsoport 2005 nyara óta már Nagy-Britanniában is jelen van egy szállodával. A négycsillagos városi szálloda London központjában, a Regents Park közvetlen közelében található.

Csehország - a világhírű gyógy- és üdülőhelyen, Marienbadban (Marianské Lázné) élvezhetik a hely adottságait a Danubius vendégei, ahol 8 három-, négy- illetve ötcsillagos gyógy- és wellness szálloda található. A város jelentőségét gyönyörű fekvésének, gyógyforrásainak, illetve egyedülálló gyógyászati komplexumának köszönheti.

Szlovákia - a híres fürdővárosban, Pöstyénben 6, és tőle mindössze 60 km-re, a Fehér-Kárpátok lábánál fekvő Smrdákyban 3 három-, négy- illetve ötcsillagos Danubius gyógyszálló található. Pöstyén Európa egyik legkedveltebb gyógyfürdőhelye, mely hírnevét a termálvíz és az iszap természetes gyógyító erejének, és a festői környezetnek köszönheti.

Románia - 3 Danubius szálloda található Erdély egyik leghíresebb fürdővárosában, a Sóvidék szívében, Szovátán. A folyamatos felújításoknak köszönhetően a szovátai szállodakomplexum teljesen újjáépített gyógyászattal várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket.

A Danubius Hotels Group Európa-szerte ismert gyógy- és wellness szállodái több mint három évtizede gyönyörű környezetben várják a látogatókat. Kezeléseink gyógyító hatása a legkülönlegesebb természeti
erőforrásokra épül, mint például a termálvíz, az iszap és a természetes gázok. A természet kincsei mellé magas fokú orvosi szakértelem párosul, így egyedülálló élményt kínálunk a hozzánk látogatóknak.

A Danubius Health Spa szállodák az alábbiakat kínálják vendégeiknek:

• Természetes gyógytényezők: ezek képezik a kezeléseink alapját.
  • Orvosi szakértelem: gyakorlott orvosok és egészségügyi szakemberek nyújtanak segítséget és útmutatást
  • a kezelések során.
  • Gyógyászati kezelések: hatásos, a fürdővendégeknél és betegeknél generációkon keresztül bevált gyógyító eljárások.
  • Relaxációs szolgáltatások: relaxációs eszközök és kezelések a teljes kikapcsolódáshoz és ellazuláshoz.
  • Fitness és szépségápolás: a Danubius Premier Fitness és az Emporium Wellness and Beauty szolgáltatások teljes köre.
  • Danubius Healthy Choice: az ízletes helyi specialitások mellett egészségmegőrző, zsírszegény, illetve alacsony kalóriaértékű ételeket kínálunk.

Medical wellness

Az utóbbi években - a világ más részein tapasztalható trendekkel megegyezően - egyre nő az érdeklődés a gyógyszállodáink által ajánlott wellness programok iránt, a hagyományos gyógykúrákkal szemben. Ennek a felmerülő igénynek a nyomán csatlakoztunk egy világszerte megjelenő új műfajhoz, a „medical wellnesshez”.
A medical wellness a gyógyulni vágyóknak valamint azoknak a vendégeknek kíván különböző szolgáltatásokat nyújtani, akik egészségesek, és egészségük megőrzésére gondot is kívánnak fordítani. Nem mindegy azonban, hogy a széleskörű wellness kínálatból mit is választunk, mely kezelések várható hatása felel meg legjobban az egyéni elvárásoknak! Ebben nyújtanak segítséget a Danubius szállodák orvosai.

Gyógykezelések

Szállodáinkban több, mint 40 féle gyógykezeléssel, komplex terápiával várjuk a beteg- illetve az egészségük megőrzésére törekedő vendégeket. Gyógyászati csomagjainkat igénybe vevő vendégeink a megérkezést követően időpontot kapnak a gyógyfürdő valamelyik szakorvosához. Az első vizsgálaton az orvos a páciens aktuális panaszai, korábbi betegségei és jelen egészségi állapotának figyelembe vételével állítja össze a kezelési programot. Szükség esetén az orvos további vizsgálatokat és laboratóriumi teszteket írhat elő. A kúrák minimum 7 maximum 28 naposak a kezelendő testrész állapotától függően. A Danubius gyógyszállóiban orvosok felügyelik a kúra menetét, és kiegészíthetik egyéb fizioterápiás kezelésekkel, étrendi iránymutatással.
Aki legalább két hetes kúrán vett részt, annak állapotát a tartózkodás végén a gyógyfürdő szakorvosai záróvizsgálaton ellenőrzik. Sok betegünk 2-3 hét kúra után az orvosi rendelőben felejti a botját, mivel teljesen elmúlnak a fájdalmai.
A medical wellness- és a gyógykezeléseink világhírnévre tettek szert, így a vendégkör nagyrészt nemzetközi, de magyar beutaltjaink is vannak. Jó volna, ha egyre több honfitársunk kihasználná a kínálkozó lehetőségeket. A Danubius szállodák 24 egészségpénztárral állnak kapcsolatban, így a gyógyüdülések és gyógykezelések összeghatár nélkül elszámolhatók az EP-n keresztül.

Kezeléseket az alábbi betegségekre kínálunk:

• reuma
  • arthritis (ízületi gyulladás)
  • az izmok krónikus gyulladással járó degeneratív megbetegedései
  • hátfájás
  • fibromyalgia
  • emésztési rendellenességek
  • műtét vagy baleset utáni rehabilitáció
  • krónikus periférikus keringési problémák
  • ankylosing spondylitis (Bechterew-kór)
  • súlyos reumás, degeneratív nem gyulladásos reumatikus, idegrendszeri és ortopédiai betegségek
  • légzőszervi problémák

Megelőzés

A medical wellness a betegségek megelőzését- a jobb életminőség és hosszabb élettartam elérését szolgálja és a jólét fokozására valamint az egészségi állapot javítására irányuló életmódbeli változások valamint orvosi terápiák elfogadását jelenti. Orvosaink, a hagyományos Spa kezelések szakértői, személyre szabott medical wellness programot állítanak össze vendégeink számára, hogy testük-lelkük újra csúcsformába kerüljön. A diagnózist követően az orvos felírja a személyes céloknak és követeményeknek megfelelő programot. A medical wellness többféle célt szolgálhat a betegségmegelőzés szempontjából: fogyást, méregtelenítést, stressz-mentesítést vagy energizálást.

Relaxáció és wellness

A wellness üdülés két naptól három hétig terjedhet, fő célja a kikapcsolódás és megújulás.
Szállodáinkban a relaxációs- és kozmetikai kezelések széles skálája mellett számtalan mozgásforma közül választhatnak vendégeink kondíciójuk javítására. Számos hagyományos orvosi kezelés hatékony az egészségmegőrzés szempontjából, mint ahogyan a természet-kínálta kúrák hozzájárulnak a szervezet revitalizálásához, energiával való feltöltődéséhez.

Vizes élmények

Úszómedencék, termál medencék, jacuzzik, napozóteraszok, szaunák és gőzkabinok segítik elő a teljes ellazulást.

Regeneráló kezelések

A nyilvánvaló előnyök mellet, mint amilyen a stressz-oldás és kikapcsolódás a fürdőkúrák valamint a különféle masszázsok jelentős fiziológiai hatást gyakorolnak a szervezetre. Akár a napi stressz, akár fizikai munka vagy spottevékenység okozza a testi fájdalmakat, egy hatékony wellness-kezelés oldja az izomfeszültséget, csillapítja az izmok és ízületek fájdalmát. Az arthritis, a reuma és a krónikus hátfájás tünetei szintén enyhíthetők.

Fitness program

Gondoskodunk vendégeink fittségéről, hogy a legjobb formájukat hozhassák. Kiválóan felszerelt fitness termekben, személyi trénerek közreműködésével, számtalan mozgásforma, mint az aqua fitness, jóga, pilates, thai chi és nordic walking, segít karbantartani a szív- és keringési rendszert, erősíti és rugalmasan tartja az izmokat. Barátságos és segítőkész oktatóink minden korosztály és edzettségi szint számára a legmegfelelőbb edzésterveket állítják össze hogy vendégeink testmozgása örömteli, hatékony és biztonságos legyen.

Kényeztető szalon-kezelések:

A jó megjelenés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A hívogató atmoszférájú Emporium nem csupán szépségszalon, hanem a wellness fontos állomása: a legmagasabb színvonalú, személyre szóló kezelések, elismert szakértők gondoskodnak arról, hogy vendégeink a legjobb kezekben legyenek.

Egészséges táplálkozás:

A Danubius Healthy Choice egészséges, ízletes menüket kínál, melyek a legkiválóbb, többségében bio- alapanyagokból készülnek alacsony zsír- és kalóriatartalommal.

Bővebb információ: www.danubiushotels.hu

A DANUBIUS HOTELS GROUP SZÁLLODA BRAND-JE

Közép-Európa vezető gyógyszálloda csoportjának Danubius Health Spa Resorts brand-jéhez Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában, olyan, elsősorban négycsillagos gyógy- és wellness szállodák tartoznak, melyek széleskörű fürdőzési lehetőséget, számos gyógyászati és wellness kezelést, valamint szépségápolási és fitness szolgáltatásokat nyújtanak.
A Danubius Health Spa Resorts szállodái nemzetközi szinten is egyedülállóak abban, hogy a kezelések alapjául természetes anyagok szolgálnak: a helyi természetes forrás minősített gyógyvize, illetve az ásványi anyagokban gazdag iszap, melyek igazoltan kiemelkedő gyógyhatással bírnak. A szállodákban belső, illetve külső medence, termálfürdő és szauna áll a vendégek rendelkezésére. A gyógyszolgáltatások mellett széleskörű wellness kezeléseket, sport és szabadidős lehetőséget is kínálnak.
A Danubius Health Spa Resort szállodák a minőségi gyógy- és wellness szolgáltatásokat kereső vendégek mellett konferencia résztvevők számára is kiváló helyszínül szolgálnak, hiszen a napi munka fáradalmait a helyszínen ki is pihenhetik.

A Német Medical Wellness Szövetség a TÜV Rheinland Grouppal együttműködve egy nemzetközileg elismert minőségbiztosítási rendszert dolgozott ki az egyre nagyobb hangsúlyt szerző „medical wellness”, azaz a gyógywellness területre, mely alapján a Danubius szállodacsoport Health Spa Resorts brandhez tartozó szállodái elsőként kaptak tanúsítványt. Ezen elvek mentén a Danubius Hotels Group  gyógyszállodáiban a vendég a gyógyüdülés első napjától az utolsóig ellenőrzött, minőségi szolgáltatást kap minőségi körülmények között.

Danubius Health Spa Resorts:

A DANUBIUS HOTELS GROUP SZÁLLODA BRAND-JEI

A Danubius Hotels négycsillagos városi szállodái Budapesten és Londonban találhatóak. A standard minőségi szolgáltatásokat biztosító, exkluzív szállodák 24 órás szobaszervizt, gyors check-in és check-out lehetőséget, Business Centert, vezeték nélküli Internet csatlakozást, első osztályú konferencia-helyszíneket, Danubius Executive szobákat illetve lakosztályokat, szabadidős programszervezést, valamint saját parkolót is biztosítanak.
A Danubius Hotels szállodák nemcsak az üzleti és incentive utazók, de a városnézők számára is ideális választás.

Danubius Hotels:

A Classic Collection olyan klasszikus, nagy múltú Danubius Health Spa Resorts, illetve Danubius Hotels szállodákat jelöl,melyek belföldön és külföldön egyaránt nagy hírnévnek örvendenek. Nevük hallatán a szálloda történelmi épülete, kifinomult belső kialakítása, eleganciája és a múlt századot idéző hangulata villan elénk.

Classic Collection:

A DANUBIUS HOTELS GROUP TOVÁBBI SZÁLLODÁI

A Danubius Hotels Group további tagszállodái a helyi adottságokra építve változatos kínálattal bírnak. Ide tartoznak a Budapesten működő, a Hilton és Radisson BLU franchise rendszerben üzemeltetett szállodák is.

Member of Danubius Hotels Group:

DANUBIUS MÁRKATERMÉKEK

A Danubius Hotels Group szállodái elsősorban a gyógyászati, wellness és fitness szolgáltatások területén rendelkeznek a legszélesebb kínálattal, ugyanakkor magas színvonalú konferencia-, incentive- és rendezvénylehetőséget is biztosítanak. Mindemellett a legkülönfélébb szabadidős, kulturális és családi programok biztosítják a Danubius vendégeinek aktív pihenését és felüdülését.

A Danubius Health Spa – a Danubius gyógyszállodák gyógy- és wellness szolgáltatásainak márkája, melynek célja kihangsúlyozni a Danubius gyógyfürdők egészségmegőrző és regeneráló hatásának jelentőségét. A Danubius Health Spa szolgáltatásainak hat kulcseleme a természetes alapanyagok, magas fokú orvosi szakértelem, gyógykezelések, wellness és relaxáció, fitness és szépségápolás, valamint az egészséges táplálkozás.

A Danubius szállodákban megrendezésre kerülő konferenciák és meetingek magas színvonalát a Danubius Quality Conference márkatermék alatt dolgozó képzett szakemberek, a kiváló rendezvénytechnika, valamint a standard üzemeltetési kritériumok szavatolják.

A Danubius Premier Fitness szolgáltatásai azok figyelmébe ajánlott, akik fontosnak tartják az egészséges életvitelt. A Danubius Premier Fitness négy budapesti és négy vidéki magyarországi, valamint egy romániai szállodában áll a vendégek rendelkezésére: a minőségi környezet, a korszerű gépekkel felszerelt edzőtermek, egyéni tréningprogramok, uszoda és szauna kínál ellazulást és feltöltődést egyaránt, ahol a klubtagok a terápiákat, szépség- és relaxációs kúrákat magasan képzett személyzet segítségével új életformává ötvözik.

A szépségápolás kiemelkedő fontosságát felismerve a Danubius szállodacsoport célul tűzte ki, hogy wellness szolgáltatásainak szerves részévé integrálja a kozmetikai kezeléseket. Ennek szellemében vezette be a szépségszolgáltatások egy új családját, melynek neve Emporium. Az Emporium Wellness & Beauty szépségszalonban kozmetikai és wellness szolgáltatások széles körét kínálja, a világhírű francia Clarins cég termékeivel és módszereivel.

Terítéken az egészség - Az egészséges táplálkozás érdekében biztosítjuk a Danubius Healthy Choice márkanévvel fémjelzett étrendünket, mely egészséges alapanyagokból, korszerű technikával készült ételek választékát jelenti a wellness menü mellett.
A Danubius Healthy Choice ételek minden büféétkezésnél, illetve a salátabárban is megtalálhatók. Ezek zsírokban és szénhidrátokban szegény, alacsony kalóriatartalmú ételek, melyek mozgással könnyen lebonthatók.
A Danubius Healthy Choice reggeli kizárólag biotanúsítvánnyal rendelkező ételből áll, mint például a biotej vagy a különböző biozöldségek, biozöldséglevek.
A főételek friss alapanyagokból, olívaolajjal, margarinnal, és minimális zsiradékbevitellel járó módszerekkel készülnek.
A DHC salátabár jellemzői a friss zöldség, csírák, illetve a különböző ízesített olajak felhasználásával készült öntetek, melyek könnyen emészthetők. A friss, idényjellegű gyümölcs pedig minden napszakban megtalálható a DHC büféasztalon.

DANUBIUSHOTELS.COM

A Danubius nemzetközi szintű weboldala négy nyelven (magyar, angol, német, orosz) nyújt színes és informatív tájékoztatást a szállodacsoport valamennyi tagjáról, illetve desztinációiról. A danubiushotels.com weboldalon a szállodák aktuális ajánlatai is megtalálhatóak, melyeket akár azonnal, on-line lefoglalhatják a látogatók.

TÖRZSVENDÉGPROGRAM

A Danubius jelenlegi és leendő törzsvendégeinek fokozott megbecsülése, valamint a szállodák iránti hűségük elismerése végett működteti Danubius EuroPoints néven törzsvendég programját. A program keretében a tagok a Danubius szállodákban elköltött összeg után EuroPontokat gyűjthetnek törzsvendégkártyájukra, melyek később Danubius szállodai szolgáltatásokra beválthatóak, így az emlékezetes élmény mintegy ajándékként megismétlődhet.

A GUNDEL ÉTTEREM ÉS KAPCSOLÓDÓ ÜZLETÁGAI

A Gundel Étterem már az Osztrák Magyar Monarchia korában, a XIX. században is népszerű étkezőhely volt, s a két világháború közti évtizedekben vált Közép-Európa egyik leghíresebb éttermévé.

Az épület, amelyben működik. 1894-ben épült Bauer Ervin építész tervei alapján a magyarországi szecesszió stílusában, a budapesti Városligetben.

A zseniális Gundel Károly számos klasszikus fogást kreált, amelyek ma is szerepelnek az étlapon, s az eredeti recept alapján készülnek. Közéjük tartozik a híres Fogas Gundel módra és a nevezetes Gundel Palacsinta. Az étterem jeles konyhafőnöke, Kalla Kálmán a hagyományos magyar ételek finomított változatát hozta létre, és felújította Közép-Európa arisztokratikus konyhájának számos fogását. A Gundel Étterem sommelier-je Magyarország valamennyi borvidékéről magyar borok gazdag választékát gyűjtötte össze, beleértve a Gundel saját szőlészeteiből származó borokat.
Az éttermen és az elegáns Erzsébet Királyné Báltermen kívül, amelyben diplomáciai, társadalmi és üzleti jellegű összejöveteleket rendeznek, hét meghitt különterem is található az épületben, melyeket a századforduló stílusában rendeztek be. A nyári idényben hatalmas, árnyas kert és terasz áll a vendégek rendelkezésére.

Néhány esztendővel azután, hogy Gundel Károly átvette városligeti vendéglője bérletét, elhatározta, hogy a szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert látogatói számára.
1992 decemberében Láng György és Ronald S. Lauder, a Gundel Étterem tulajdonosai döntöttek a Bagolyvár feltámasztásáról és visszavarázslásáról. 1993 májusában nyitotta kapuit a megújult vendéglő. A berendezés a századelő polgári ebédlőit idézi, az asztalokat súlyos damasztabrosz borítja, a falakat rajzok, metszetek díszítik.
Az életre keltő alapgondolat „egyszerűen nagyszerű”: az ízek és ételféleségek, melyek végigkísérik az életünket, többnyire nőkhöz kötődnek. Főzzenek és szolgáljanak fel tehát itt csakis nők!

Az 1894 Borvendéglő a Gundel Palota borospincéiben került kialakításra, és 2002. tavaszán nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára.
A Borvendéglőbe érkezve két borospince tárul a szemünk elé: az egyik Lorántffy Zsuzsanna erdélyi fejedelemasszony nevét viseli, akinek Tokaj-hegyaljai szőlle"-jében készült először tokaji aszúbor a XVII. század derekán, a másik Szent Orbánét, a szőlők és borospincék védőszentjéét. A Borvendéglő ódon téglaboltozata alatt minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere: finom borok, ízletes étkek mellett kellemes társaságban tölthetik az időt. Magyarország legjobb borászainak száznál több borából és a Gundel saját pincészetéből származó tokaji és egri borokból kóstolgathatnak kedvükre a vendégek. Egy pohár bortól kezdve, a borkóstolókon át a borvacsorákig a borélvezet számtalan formájának lehet részese a betérő vendég.

SZÁLLODÁK

MAGYARORSZÁG

BUDAPEST

HÉVÍZ