Danubius Hotel Arena sajtóközlemény

-    modern szálloda Budapest konferencia negyedében –

Vezető konferencia szálloda a pesti oldalon
A Danubius Hotel Arena a főváros egyik legfontosabb és legforgalmasabb közlekedési csomópontjának közelében, Pest legdinamikusabban fejlődő konferencia negyedében található. A szálloda a legnagyobb sport és rendezvénycentrumok (SYMA, Sportaréna és Puskás Ferenc Stadion), a nemzetközi vásárközpont (HUNGEXPO), valamint Budapest legnagyobb bevásárlóközpontja, az Arena Plaza közvetlen szomszédságában helyezkedik el, ezért, ideális helyszín a különböző konferenciákra, sporteseményekre, kiállításokra érkező vendégek számára. A szálloda mellett elhelyezkedő metróállomás révén a belváros üzleti negyede, nevezetességei kényelmesen és gyorsan megközelíthetőek.

Nagyobb rendezvények rugalmasan – „Konferenciában nagyok vagyunk”
A légkondicionált hotel szobái számát tekintve (379) Budapest egyik legnagyobb szállodája, különtermi kapacitása a kategória éllovasai közé emeli, így szinte megkerülhetetlen a környékbeli nagy létszámú eseményekhez kapcsolódó szállásigények felmerülésekor.

Oregano Étterem – mediterrán és nemzetközi ízek
A szálloda Oregano néven ismert mediterrán étterme egyaránt kedvelt az a’lacarte vendégek és csoportok körében is.  Kiváló helyszínként szolgál rendezvényekhez, ugyanis a szomszédos Olimpia teremmel egybenyitva nagy létszámú bálok, esküvők és gálavacsorák lebonyolításra is alkalmas.
Az ízléses délies hangulatot idéző étterem kínálatában az olasz specialitások mellett szerepet kap a hazai ételkínálat is. A finom ételekhez gazdag magyar borválaszték társul. A szálloda halljában található Coffe Shop & Lobby Bar az üzletemberek kedvelt helyszíne a nap bármely szakában, csábító sütemény és kávékülönlegességeket, szendvicseket továbbá az étterem teljes választékát kínálja vendégeinek.

Sokoldalúság és rugalmasság
A szálloda 10 nappali megvilágítású különtermével ideális helyszín tréningek, konferenciák és egyéb rendezvények lebonyolításához 15-330 fős létszámig, illetve tökéletes választás elegáns bálok és gálavacsorák szervezéséhez is 450 főig. A szállodában egyszerre akár 5-7 rendezvény is tartható. A Danubius Hotel Arena összes rendezvényterme a legkorszerűbb hang, fény és konferencia technikát kínálja a szervezőknek. A szálloda halljában új, korszerűen felszerelt Business Center várja a vendégeket.

Biztonság és kényelem a szobákban
A szálloda 379 modern légkondicionált szobája, telefonnal, műholdas programokkal, szélessávú vezeték nélküli Internet csatlakozással, minibárral felszerelt. A szálloda dohányzó, antiallergén, összenyitható, illetve mozgássérültek részére kialakított szobákat is kínál a speciális igények kielégítésére. A vendégek kényelmét a falra szerelt LCD monitorok szolgálják, megújult televíziós rendszerrel kombinálva.

Munka után kényeztetés
A Danubius Hotel Arena Fitness terme, két szinten és 1000 négyzetméteren várja a sportolásra, felüdülésre vágyó vendégeket. A rendezvények elfáradt szervezői és résztvevői valamint a szállóvendégek élvezhetik a megszokott szolgáltatásokat, az uszodát, a finn és infraszaunát, a szoláriumot, a csodás relaxációs és revitalizáló masszázsokat, a szépségszalont és az egyik legjobban felszerelt Danubius Premier Fitness termet. Az immáron sokéves tapasztalat, valamint a mindig barátságos, vendégcentrikus légkör az, ami klubunkat egyedivé és mindenki számára vonzóvá teszi.

A szálloda története
A Danubius Hotel Arena, Stadion szálloda néven az 1980-as évek elején a szállodaépítési program keretében épült, a Hungarhotels 43. szállodájaként. Építését lényegében az akkori Budapest Sportcsarnok komplexum beépítési terve határozta meg. Közvetlen környezetében a BS-en kívül a Népstadion és egyéb sportlétesítmények helyezkednek el, így a szálloda egyik legfontosabb funkciója a hazánkba érkező külföldi sportolók fogadása, valamint a Budapest Sportcsarnokban lebonyolításra kerülő egyéb rendezvények, kongresszusok vendégeinek elhelyezése és ellátása volt.

A Hungária szálloda nyitásáig az ország legnagyobb ágykapacitással rendelkező szállodája volt. (uszodával, szaunával, az első nyilvános szállodai tekepálya sörözővel, drug-store-val és Ibusz irodával)

A szálloda 1982. július 26-án nyílt meg a Hematológus Világkongresszussal. Ennek keretében a Budapest Sportcsarnok területén a kongresszus vendégeinek 2500 fős nyitó- és záró fogadását is a szálloda bonyolította le. A nyitást követően számos európai és világbajnokság került lebonyolításra, a sportküldöttségek minden esetben a szállodában nyertek elhelyezést.

A legnagyobb sportrendezvények a teljesség igénye nélkül:

• Fedettpályás Atlétikai EB - VB
  • IIfjúsági Vívó VB
  • Birkózó EB – VB
  • Női kosárlabda EB
  • Tornász VB
  • Ökölvívó EB
  • Műkorcsolya EB – VB

2001-ben a Danubius Premier hálózat tagjaként az elsők között nyílt meg a szálloda Fitness terme, amely két szinten és 1000 négyzetméteren várja a sportolásra, felüdülésre vágyó vendégeket.

2005 - 2008-ban nagyszabású felújítás során megújult a teljes rendezvényszint és a szálloda étterme. Folyamatosan gondoskodtunk a szobák korszerűsítéséről, minőségjavító fejlesztésekről valamint szolgáltatásbővítésekről.

2009. január 1-jétől a konferencia és üzleti turizmusban otthonosan mozgó szálloda négycsillagos házként, Danubius Hotel Arena néven üzemel.

Danubius Hotel Arena
H-1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.
Tel:  + 36 1 889 5200
Fax: + 36 1 889 5252