Danubius Hotel Flamenco sajtóközlemény

- szálloda zöld környezetben -

A szálloda elhelyezkedése

A szálloda fekvése ideális, a Feneketlen tó mellett, csendes, tiszta levegőjű környezetben, de a városközponttól mindössze pár perc távolságra található.

A szálloda története

1983 decemberében nyílt meg a háromcsillagos Sport Szálloda (1966 – 1981) utódaként, miután az épületet teljesen átépítették, duplájára bővítették és felújították az osztrák hitelkonstrukció keretében.

A négycsillagos új szálloda 348 szobával, étteremmel, borozóval, terasszal, drinkbárral, uszodával, 4 különteremmel, fodrászattal, garázzsal és saját parkolóval rendelkezett a megnyitás idején.
A HungarHotels, az akkori lánctulajdonos, a spanyol Husa Internacional, majd a későbbiekben Occidental Hoteles névre hallgató szálloda-konzorciummal kötött 10 éves védjegyhasználati (franchise) szerződést. Innen ered az elnevezés: Hotel Flamenco, amely az ismert spanyol táncra utal.

A nyitás óta folyamatosan bővítjük szolgáltatásaink körét, és rendszeres felújításokkal biztosítjuk a négycsillagos besorolásnak megfelelő színvonalat.

Első lépésként, még a 80-as évek során, légkondicionáló berendezéssel láttuk el az összes vendégszobát. Ezután mind a hat emeleten folyamatosan újítottuk fel a vendégszobákat (bútor-, szőnyeg- és függönycsere).

A 90-es években a négy földszinti különterem mellé további öt kisebb szeminárium-termet alakítottunk ki az első emeleten, valamint az alagsorban a Cordoba konferenciatermet 100 fő részére.

1994-ben létrehoztuk az Executive emeleteket, amely bővített (szobaszéf, Internet csatalakozás) és személyre szóló szolgáltatásokkal áll a szálloda felső két emeletén lévő 118 szobában elhelyezett törzsvendégek és üzletemberek rendelkezésére. Az Executive Club lounge szeparált reggelizési lehetőséget biztosít számukra.
A hallban pedig business cornert alakítottunk ki.

Üde színfoltot jelent a hall sarkában az 1993-ban megnyitott Columbus Coffee Shop, amely könnyű ételeket, napi menü-t, salátákat, kávékat kínál. Különlegessége a hozzá tartozó télikert.

1996-ban megtörtént a Danubius Szállodalánchoz való csatlakozás. A Danubius Zrt. Közép-Európa legjelentősebb szállodacsoportja, jelenleg 22 magyar és számos külföldi szállodával rendelkezik.

A zöld parkos környezetre való utalásként ekkor a szálloda nevét Park Hotel Flamenco-ra változtattuk.

2000 végén, Budapesten másodikként a Danubius Premier Fitness club hálózaton belül, kiépült szállodánk alagsorában a fitness centrum, ahol a legkorszerűbb cardio és erősítő gépek, jóga, aerobic órák, úszómedence, szauna, szolárium, masszázs, egyéni edzésprogramok szakképzett személyzet irányításával térítésmentesen áll a szállodavendégek rendelkezésére.

2001-ben a konferencia-turizmus térhódítása által késztetve kialakítottunk egy 500 fő befogadására alkalmas konferenciatermet a nagy étterem átalakításával és megnagyobbításával. A 470 m2-es terem a legmodernebb konferencia technikával rendelkezik, és - mint a legtöbb különtermünk - természetes megvilágítású. Ezzel 15-re nőtt a szálloda különtermeinek száma. Ez a döntés nagyon hasznosnak bizonyult a szálloda életében, hiszen azóta is számos konferenciának, tréningnek adtunk és adunk otthont ma is.

Megtörtént továbbá a hall teljes átalakítása, kialakításra került a 320 m2-es foyer, amely kiállításokat, árubemutatókat fogad és állandó képzőművészeti kiállításoknak ad otthont. A drinkbár új helyre került és saját teraszt kapott.

2002-ben, jelentős lépésként, a szállodánk felvette a Congress Park Hotel Flamenco nevet, ezzel is jelezve profilváltását.

2004-ben üzemelés mellett a Sas-hegyre néző oldalon az összes ablak cseréje történt meg.

2006 júniusától Danubius Hotel Flamenco a szálloda legújabb és ma is használt hivatalos neve.

Gasztronómia

A kezdetektől fogva szállodánknak fő erőssége a kitűnő magyar és nemzetközi konyha. Az étterem étlapján különleges ételkreációkat, neves hazai borászaink elismert borait, Wellness menüt is ajánlunk. Vasárnaponként 50% kedvezményt biztosítunk az ételek árából. Az árnyas teraszon látványsütés, grillételek, steakek, fagylaltok, a Lobby bárban alkoholos és alkoholmentes italok széles választéka, délutánonként élő zongorazene várja vendégeinket.

Korábban rendszeresen rendeztünk magyaros heteket külföldön. Csereképpen gyakran mutatták be vendégeinknek nemzeti konyhaművészetüket külföldi szakácsok. Mesterszakács séfünk és csapata korszerű táplálkozási igényeknek megfelelően alakította ki a jelenlegi ételkínálatot.

Szálloda

Az eltelt évek során folyamatosan gondoskodtunk a vendégszobák felújításáról. 1998 és 2000 között 3 emelet szobáit teljesen felújítottuk (új bútorok, új fürdőszoba), szobaszéffel szereltük fel és Internet csatlakozási lehetőséggel láttuk el. Az 5. emeleten részleges felújítás történt, új szobabútorokkal láttuk el a szobákat, majd 2005-ben a fürdőszobák kerülnek sorra. A többi emeleten folyamatos karbantartás, festés, mázolás, tapétázás történt ágyak cseréjével és hajszárítók felszerelésével
A ház ma 355 légkondicionált szobával, köztük 8 lakosztállyal fogadja vendégeit.

A mozgáskorlátozott vendégek részére a közös vendégtérben mosdót és egy-egy vendégszobát alakítottunk ki az 5. és a 7. emeleten.

Új Business Center nyílt a hallból közvetlen bejárattal. Ajándéküzletet és egy fogászati rendelőt, valamint egy szépségszalont is megnyitottunk a hallban, melyet bérlők üzemeltetnek.

Nemdohányzó vendégeink részére 196 nemdohányzó szoba áll rendelkezésre. Ebben benne foglaltatik a teljes 4. nemdohányzó emelet.

A Magyar Szállodaszövetség környezetvédelmi pályázatán a „Zöld Szálloda” címet először 1999-ben nyerte el szállodánk és azóta már négy ízben is jogosultak lettünk e cím használatára. 2011-ben beadott pályázatunkkal elnyertük az Örökös Zöld Szálloda címet, melyre nagyon büszkék vagyunk. Ennek a címnek a viselése természetesen nem azt jelenti, hogy most már hátra dőlhetünk a karosszékben – hiszen pályáznunk már nem kell többet – viszont folyamatos fejlesztésre és megújulásra van szükség ahhoz, hogy vendégeink ebből a szemléletből minél többet lássanak és érezzenek szállodai tartózkodásuk során.

Az idén 28 éve annak, hogy megnyílt szállodánk. Mint látható, ezek alatt az évek alatt folyamatosan emeltük a színvonalat, az aktuális elvárások szempontjait mindenkor szem előtt tartva. Ezután is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megmaradjon ez a tendencia és így megfelelhessünk a jövő egyre növekvő kihívásainak.

Célkitűzésünk az, hogy minél több új vendég megnyerése mellett folytassuk a törzsvendégkör növelését. A Danubius láncon belül szállodánk büszkélkedhet azzal, hogy a legtöbb Corporate partnerrel rendelkezik.

Mint vendégkönyvünkből kiderül, számos ismert személyiség fordult meg szállodánkban a 28 év folyamán, mint pl. Habsburg Ottó, Lamberto Gardelli, Giscard D’Estaing, Carelli Gábor, Cliff Richard, Arnold Schwarzenegger, Tim Rice, Gary Hart, Göncz Árpád, Antall József, Mádl Ferenc, Uri Geller, Orbán Viktor és Medgyessy Péter, hogy csak a legismertebbek közül említsünk néhányat.

* * *

A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group negyvenhárom szállodájával egyike Európa legjelentősebb szállodavállalatainak. A szállodacsoporthoz tartozó, jellemzően magas színvonalú gyógy-, wellness, városi és üdülőszállók Magyarországon, Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában egyaránt megtalálhatóak.

További információk:

Varga Szilvia
PR Munkatárs

Danubius Hotel Flamenco
1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.
Tel: (1) 889 5752
Fax: (1) 889 5751