Danubius Hotel Helia sajtóközlemény

1990. szeptember 3-án nyitotta meg kapuit a Danubius Hotel Helia, a Danubius szállodalánc pesti Duna-parton épült  négycsillagos szállodája  a főváros dinamikusan fejlődő üzleti negyedében, festői kilátással a Margitszigetre.

Az épület tervezése, mely  skandináv stílusa miatt akkoriban újdonságnak számított, s  ami még ma is az egyik védjegye a szállodának, finn szakemberek tapasztalatait dicséri. Az életteli hangulatot árasztó Helia a sok üvegfelületnek köszönhető természetes megvilágítású, tágas  vendégtereivel,  dunai panorámájával,  kedvező, belváros-közeli fekvésével a természet ölelésében hamar közkedveltté vált.

A 254 légkondicionált, fürdőszobával, műholdas színes televízióval, mini bárral, WiFi-vel  felszerelt  szoba és a 8 lakosztály pihenésre és feltöltődésre egyaránt tökéletesen alkalmas.

Nagyszerű lehetőség kínálkozik ugyanakkor az aktív kikapcsolódásra is népszerű Danubius Premier Fitness Clubunkban, amit a szállodaláncon belül  a Helia-ban  vezettek be elsőként és hamarosan  a szálloda egyik slágere lett, hiszen  a sportolás iránti igény mindenkiben megfogalmazódik előbb-utóbb és fogadalmak tucatjait tesszük, hogy időt szakítunk rá.  Nálunk megvan a lehetőség a könnyen elérhető kikapcsolódási formára, aktivitásra szárazon és vízen egyaránt, hiszen   kétemeletes fitness terem, uszoda, termál fürdők, szauna, jacuzzi és só barlang is rendelkezésre áll.
És a kényeztetésnek még itt nincs vége, hiszen a betegségmegelőző,  regeneráló és  wellness programok, fürdők masszázsok gazdag tárháza   segíti a teljes megújulást, relaxációt.
A szálloda terapeutái, szakemberei pótolhatatlan   tapasztalatokra tettek szert az elmúlt évtizedek során a vízzel való gyógyítás, „spa” (=sanus per aquam) rehabilitáció és prevenció területén. Az alkalmazott komplex fürdőkúrák és az azokat kiegészítő módszerek a leghatékonyabban a mozgásszervi megbetegedések gyógyításában, megelőzésében tudnak segíteni.
Így méginkább érthető, hogy a szálloda  - nyitása óta - az olimpiai bajnokok népszerű találkozóhelye, s több mint  200 olimpikon élvezi  a Helia, mint arany fokozatú támogató, által nyújtott edzési és pihenési lehetőségeket.  A visszajelzések alapján az olimpikonok nagyra értékelik ezt a gesztust, s  ennek adtak hangot, akkor is, amikor a szálloda 20. születésnapján  felköszöntötték az „ünnepeltet”.   Rendszeres „aranyos” vendégeink között   köszönthetjük  - a  teljesség igénye nélkül – Schmitt Pált, Csapó Gábort, Bóbis Ildikót, Ihász Kálmánt, Martinek Jánost, Dömötör  Zoltánt, Kovács Ágnest, Kovács Istvánt, Kárpáti Györgyöt  és Dunai Antalt.
Ugyancsak nehéz lenne felsorolni a magyar és nemzetközi sport- és művészvilág, valamint  a közélet ismert képviselőit, akik megfordultak a szálloda falai között. Íme ízelítőül néhány a sok „nagy” név közül: Paskay László, Teller Ede, Puskás Öcsi,  Montserrat Caballe, Sir George Solti,  New York-i Szimfonikusok, Jirzi Menzel, Zsigmond Vilmos, Franco Nero, Mojszejev Együttes, Kirov Balett, Madonna, Orszáczky  Jackie, Paco de Lucia, Isaac Stern,  Deep Forest, BB King, Jethro Tull,  Pat Metheny.

Ugyancsak jól bevált természetes  megvilágítású, lenyűgöző dunai  kilátással rendelkező, önálló konferenciaszintünk,  ahol évente mintegy 500 rendezvényt  „látunk vendégül” 9 (10-400 fős)  légkondicionált teremben, a legmodernebb technikai  hátteret tudjuk garantálni tárgyalások, tanácskozások, szimpóziumok, kiállítások céges partik, bankettek, bálok, esküvők, tréningek számára.

A  különféle programok után, előtt, vagy helyett pedig Jupiter éttermünk garantálja a gasztronómiai élvezeteket, hiszen étlapján a magyar és nemzetközi konyha ajánlatai mellett a vegetáriánusok is megtalálják az ízlésüknek megfelelő ételeket. Kínálatunk a bio-, kímélő- és diabetikus ételekre is kiterjed, Danubius Healthy Choice választékunk pedig az egészséges életmódot folytatók igényeit kívánja kielégíteni. Délben és esténként élőzenével kedveskedünk vendégeinknek. Kávéházunkban és kávéházi teraszunkon (tavasztól-őszig) könnyű ételeket, saláták gazdag választékát, tortákat és süteményeket, italokat, tea- és kávékülönlegességeket kínálunk.
És éttermi ajánlónk  befejezéseként közreadjuk bevált receptünket: kiváló adottságokhoz adjunk sokszínű szolgáltatásokat és  ne  felejtsük ki a vendégközpontúságot.

Danubius Hotel Helia****
1133 Budapest, Kárpát u.62-64