Hotel Budapest sajtóközlemény

A Budapest Szálloda, vagy ahogy minden budapesti ismeri – a Körszálló, csaknem fél évszázada magasodik a Városmajor fölé.
A szálloda Szrogh György tervei alapján az egykori bolgárkertészet helyén épült, az akkori legmodernebb csúszózsalus technológiával, úgynevezett látszóbeton megoldással.

A hazai és külföldi vendégek 1967 szilveszterén vehették birtokukba a házat.

Különleges formája, s a fővárosban akkoriban egyedülálló szórakozási lehetőségei vonzották a kikapcsolódni vágyó fiatalokat. A Joker Bar-t - ma London Terem - Hofi Géza és Koós János állandó teltházas műsoros estjei tették kedveltté.

A Joker Bar kinőtte kereteit, híre nagyobb volt, mint befogadóképessége ezért a legfelső szintre költözött, s Panoráma Bar, illetve Coca-Cola Bar néven élt tovább. Székely Péter és zenekara tánczenével naponta 200-250 főt szórakoztatott, amire még több mint 30 év múltán is emlékeznek az egykori vendégek.

Megszűnése után VIP Clubként üzemelt, szaunával, tetőterasszal, de a jobb kihasználtság miatt, valamint biztonsági okokból 1994-ben helyén Budapest legszebb panorámával rendelkező lakosztályai épültek meg.

A Berlin terem  helyén eszpresszó működött, a Madrid terem elődje pedig a Miniature Étterem volt, egyedül csak a Kávéház őrizte meg eredeti arculatát. Az évek folyamán természetesen végeztek kisebb felújítási munkákat, de említésre méltóak az 1984-85-ös felújítási munkálatok is, amikor például a hall megkapta új márványburkolatát. Az építkezés ideje alatt a szálló zárva tartott.

A második nagy rekonstrukció 1997-ben, szintén a szálloda bezárása mellett folyt, 2006-ban pedig a XIV. – XV. szint felújítása történt meg.

Jelenleg 280 szoba és 9 lakosztály várja a vendégeket. Rendezvények, konferenciák számára  4 légkondicionált különterem áll rendelkezésre, 25-150 fős befogadóképességgel.

Az 1967-es nyitás óta nagyon sok ismert ember szerette meg a Budapest Szálló éttermét, kávéházát.
Szepes Mária törzsvendége volt éttermünknek, Szörényi Levente, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Zorán, Dusán, Galambos Erzsi, Csűrös Karola, Makk Károly pedig napjainkban is gyakran látott vendégei éttermünknek és a kávéháznak.

A közel 50 év során számtalan érdekes eset, izgalmas esemény történt. Álljon most itt érdekességként egy, amely bizonyítja azt is, hogy egy vendéglátós nem ismer lehetetlent, ha a vendégről van szó;

1993-ban, amikor még éttermünk kitelepült rendezvények alkalmával, egy orvos kongresszus fogadására kellett a különböző fogásokat kiszállítanunk. A szálloda Robur kisbusza azonban lerobbant! Deák István úr, az akkori éttermi igazgató  „élete kockáztatásával” az utcán, a legnagyobb forgalomban állított le egy teherautót, s mondván, kerül, amibe kerül, ezzel az autóval juttatta el a finomságokat a helyszínre…

A magyarországi székhelyű Danubius Hotels Group negyvenhárom szállodájával egyike Európa legjelentősebb szállodavállalatainak. A szállodacsoporthoz tartozó, jellemzően magas színvonalú gyógy-, wellness, városi és üdülőszállók Magyarországon, Nagy-Britanniában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában egyaránt megtalálhatóak.

További információ és foglalás:

www.danubiushotels.hu/hotelbudapest

Kép