Danubius Hotel Erzsébet City Center sajtóközlemény

Több mint 100 év már történelemnek minősül egy szálloda életében is...
A Budapest belvárosában található Hotel Erzsébet City Centernek érdekes múltja van. Felépítésének gondolata 1867-ben merült fel elıször, amikor a régi, egymásra zsúfolt, rendszertelenül épült belvárosi alacsony házak és girbe-gurba utcák helyére új többemeletes palotákat, szép utakat kezdtek építeni. A hotel végül 1873-ban, Pest, Buda, és Óbuda egyesülésének évében nyitotta meg kapuit, a névadásra Ferenc József császár hitvesétől, a magyaroknak oly kedves Erzsébet királynétól, Sissytıl kértek és kaptak engedélyt.
A hotel mai arcát 1985-ben kapta, de természetesen, azóta is folyamatosan korszerűsödik, frissül, szépül.

Szállodánkban 123 felújított, kényelmes bútorokkal és vidám nyári színekkel hangulatosan berendezett, fürdőszobás szoba található, színes televízióval, műholdas csatornákkal, szállodai mozival, vezeték nélküli Internet eléréssel, telefonnal, minibárral, hajszárítóval. Dohányzó és összenyitható szobák is vendégeink rendelkezésére állnak.
Mindezt a három csillagos szálloda négy csillagnak megfelelő színvonalon nyújtja igen kedvező ár/érték aránnyal – ezért is a legközkedveltebb szállodák egyike Budapesten.
2008 tavaszán megszépült a szállodai hall, illetve a hozzá kapcsolódó vendéglátó egységek is, melynek eredménye, hogy tovább emelkedett a szálloda színvonala, kellemes hangulata. Szállodai szolgáltatásaink mind a vendégek kényelmét szolgálják: a központi széfben elhelyezett tárgyak a 24 órás portaszolgálat felügyelete alatt biztonságban vannak. A lobbyban található ajándékboltban különféle hungarikumokat vásárolhatnak az érdeklődők, és szállodánkban a háziállattal érkező vendégeknek sem kell tartaniuk attól, hogy kedvencüket nem tudják magukkal hozni.
A Váci utca közelében található és az üzleti-, pénzügyi-, kereskedelmi- és kulturális központoktól néhány percnyi sétával elérhető szállodánk akár városnéző, akár pihenni vágyó, vagy üzleti vendégek részére egyaránt kellemes tartózkodást biztosít.

A szálloda jellegzetességei

• Elhelyezkedés a fıváros szívében, a Belváros új fıutcájában
  • Pár lépésre a város leghíresebb sétáló utcájától, a Váci utcától
  • A vásárlást, sétát, városnézést kedvelık és az üzletemberek ideális kiindulópontja
  • Modern szálloda hangulatos légkörrel
  • Felújított, légkondicionált kényelmes bútorokkal és vidám nyári színekkel hangulatosan berendezett, fürdıszobás szobák
  • Három csillagos szálloda négy csillagnak megfelelő színvonalú szolgáltatásokkal, igen kedvezı ár/érték aránnyal

Hotel Erzsébet City Center
H-1053 Budapest, Károlyi M.. u. 11-15.
Telefon: +36 1 889 3700 • Fax: +36 1 889 3763
E-mail: erzsebet.reservation@danubiushotels.com