Hotel Hungaria City Center sajtóközlemény

-    Budapest szívében a legnagyobb   -

Modern Hotel évszázados tradíciókkal

A szálloda története a XIX. század végén a vasúti forgalom fellendülésével kezdődött, 1889-ben Central Hotel vagyis Központi Szálló néven nyitotta meg kapuit a Baross téren, a mai Keleti pályaudvarral szemben. Története során hol együtt, hol külön üzemelt a szomszédos Imperial Szállóval. Néhai épülete a második világháború alatt semmisült meg. A szomszédos Imperial felújítása és államosítása után és később az egykori Central Szálló tömbjével kibővítve Szabadság Szálló néven működött évtizedekig. A hatvanas évek eleji hosszú felújítási munka után a régi épületét, eredeti homlokzatát meghagyva körbeépítették. A valamikori három szálló – a Debrecen, az Imperial és a Központi – helyén egy új, négyszázhat szobás hotelt emeltek. A Szabadság Szállót 1983-ban zárták be ismét, majd kétéves felújítás után átépítve és kibővítve, immár több mint ötszáz szobával, mint négycsillagos szállodát, Grand Hotel Hungaria néven nyitották meg újra.
1991 óta a BEST WESTERN szállodalánchoz tartozva immáron BEST WESTERN Hotel Hungaria néven a szálloda bekerült a nemzetközi idegenforgalom vérkeringésébe és a világ legnagyobb szállodaláncának megbecsült és elismert tagjává vált.

Elhelyezkedés:
A Budapest központjában átfutó fő közlekedési útvonalon fekszik, kitűnő közlekedési összeköttetéssel rendelkezik, pár perc sétával elérhetők a közeli bevásárló központok, a történelmi belváros és a főbb turisztikai látványosságok.

Szobák és szolgáltatások:
A 499 légkondicionált szoba mindegyikében telefon, ingyenes szélessávú internet, TV, fizetős mozicsatorna, minibár áll a vendégek rendelkezésére. A szálloda szobakínálatát 8 tágas, minden igényt kielégítő lakosztály, 24 elegáns, kisebb nappaliból és hálószobából álló Junior Suite, egy-, két-, és háromágyas szobák, négyágyas családi szobák valamint dohányzó és nem dohányzó, széffel felszerelt szobák teszik teljessé. A szobák egy részéből a Rákóczi út forgatagára és a Keleti pályaudvarra nyílik kilátás, másik részéből egy csendes kis tér és a Budai hegyek panorámáját élvezhetik a vendégek.
Internet sarok, különálló terem a csoportok fogadására, széf, szobaszervíz, mosoda, gyermekfelügyelet igény esetén, ajándékbolt, virágbolt, autóbérlés, reptéri transzfer, garázs, buszparkolási lehetőség a közelben.

Vendéglátás:
A századforduló híres közlekedési eszközét megidéző Fiaker Söröző és Étterem házias konyhájával ideális helyszín baráti találkozókhoz és egy korsó sör melletti lazításhoz. A szálloda elegáns Beatrix Étterme a magyar és a nemzetközi konyha remekeit kínálja kiváló magyar borok kíséretében. Esténként a gyertyafényes vacsora mellett élő cigányzene szórakoztatja a vendégeket.
A szálloda halljában található Lobby Bár széles süteményválasztékkal, naponta friss házi készítésű cukrászati termékekkel, kávékülönlegességekkel, alkoholos és alkoholmentes italokkal várja vendégeit.

Konferencia és rendezvény:
A szálloda légkondicionált, modern technikai eszközökkel felszerelt 12 rendezvényterme és jól képzett személyzete együttesen garantálják bármilyen üzleti vagy családi rendezvény sikerét. Az összenyitható konferenciatermek maximális befogadóképessége 500 fő, így főként nagyszabású konferenciák, bankettek fogadások megrendezésére alkalmasak, míg a Phönix, Imperial és Amfora különtermek ideális helyszínt biztosítanak szemináriumok, kisebb létszámú tréningek, továbbképzések, üzleti tárgyalások lebonyolítására.

Wellness és fitness:
A konferencián vagy városnézésen elfáradt vendégek részére a szálloda Bora Bora Wellness Centere ideális helyszín a feltöltődéshez, finn szauna, aroma- és infraszauna, masszázs, jacuzzi és szolárium nem csak a testnek, de a léleknek is felüdülést kínál.

Legyen az ország legnagyobb szállodájának vendége, ahol zajlik az élet és mindig történik valami. Pihenje ki az utazás fáradalmait szobájában, lazítson egy finom koktél mellett a Lobby Bárban, majd irány a belváros!

Hotel Hungaria City Center
1074 Budapest, Rákóczi út 90.
Tel: + 36 1 889 4400
Fax: + 36 1 889 4411