Radisson Blu Béke Hotel sajtóközlemény

Szállodánk Budapest belvárosában található a Nagykörúton, az üzleti negyedben, közel a Szent István Bazilikához, a Hősök Teréhez és a Margitszigethez. Rövid sétával érhető el az Állami Operaház és a Zeneakadémia. A repülőtér 23 km távolságban, busz- és villamosmegálló, valamint a Nyugati pályaudvar és metrómegálló 300 méterre, a Millenniumi Földalatti 200 méterre van a szállodától.

Történet

A múlt század elején Fábri Henrik kávékereskedő angliai utazásairól hazatérve felismerte a hazai idegenforgalom jövőjét és elhatározta, hogy korszerű szállodát létesít a Nyugati pályaudvar környékén. 1913. május 10-én nyitotta meg kapuit a Béke Hotel őse, melynek alapítója a Britannia nevet adta. Haranghy Jenő művei díszítették a szálloda termeit, káprázatos üvegablakai és falemezekre festett illusztrációi ma is méltó díszei a szállodának. A háború megviselte az épületet, a harcok végeztével azonban ismét megnyithatta kapuit, ekkor már az új és beszédes Béke Szálló néven. 1985-ben teljes körűen felújították és modernizálták az épületet, amely 1987-ben - Európában elsőként - a Radisson hotellánc tagja lett, 2009 novemberétől viseli a Radisson Blu Béke Hotel nevet.

Pihenés és kikapcsolódás: Fedett uszoda, ingyenes szauna használat, továbbá szolárium áll a vendégek rendelkezésére. A hoteltől alig 10-15 percnyi sétára található Margitszigeten kiváló lehetőség kínálkozik egy jó futásra, a szigetet körülvevő speciális futópályán.

Szobák: Vendégeink 239 kényelmes, légkondicionált standard és superior szoba, illetve 8 elegáns lakosztály közül választhatnak, melyek mindegyike ingyenes WI-FI internet hozzáféréssel, telefonnal, AT&T hoteline-nal, laptop mérető széffel, minibárral, házi mozival és természetesen műholdas tévéprogramokkal áll rendelkezésükre. A Business Class szobák vendégeinek Nespresso kávéfőző áll rendelkezésére, továbbá térítésmentesen napilapot, házimozit, valamint papucsot és fürdőköpenyt készítünk be. Szállodánkban kisállatokat is szívesen látunk.

Konferenciatermek: Az első emeleten három, mobil fallal elválasztott, természetes megvilágítású különterem kínál széleskörű konferencialehetőséget több mint 200 fő részére. A múlt század elején festett, eredeti táblaképek különleges hangulatot teremtenek. Szintén ezen az emeleten található még az impozáns enteriőrrel rendelkező Zsolnay terem is. A többfunkciós, mozgatható válaszfalú Orfeum konferenciaterem a szállodai hallból nyílik, melyben - igénytől függően - 20-250 fő foglalhat helyet. A konferenciák lebonyolításában a legújabb technika (videokonferencia, mobil tolmácsberendezés, Internet hozzáférés stb.), a programok megrendezésében szerzett gyakorlat és a hozzáértő személyzet garantálja az Önök sikerét. Összesen 7 konferenciaterem áll a vendégek rendelkezésére, melyek minden igényt kielégítenek.

Gasztronómia: A szálloda első emeletén található az Olive's Restaurant, melynek konyhája a mediterrán és magyar gasztronómia remekeit kínálja, friss ízekkel és egészséges hozzávalókkal. Az egyedi kínálatot felsorakoztató étlap kizárólag olíva olajjal készült, ínycsiklandozó finomságainak színes palettáját kínálja, melyeket Héjja László mesterszakács konyhafőnök egyéni kreációi egészítenek ki. A Sunday Brunch ideje alatt hangulatos zene szórakoztatja az idelátogató vendégeket. Kérésre vegetáriánus és/vagy kímélő menüt is összeállítunk. A földszinti Zsolnay Kávéház egyedülálló süteményekkel és italkülönlegességekkel várja a vendégeket egész nap.

Egyéb szolgáltatások: A korán kelők számára 05:30-tól Grab&Run reggelit biztosítunk. Laptop nélkül érkező vendégeink térítés ellenében elérhetik postafiókjukat a szálloda halljában található Business Centerben, ahol további szolgáltatásaink is rendelkezésükre állnak: fénymásolás, fordítás, fax, stb. Mosatás (akár 3 órás expressz mosatás is) és vegytisztítás minden nap igénybe vehető. A házban 50 férőhelyes mélygarázs és ajándéküzlet is található. Továbbá, ami leírhatatlan: a hangulat, 100%-os vendégelégedettségi garancia, az odafigyelés és törődés mind-mind azt szolgálja, hogy vendégeink jól érezzék magukat szállodánkban.